Nieuwe ervaringsreis Humanity House geopend - Humanity House
16 februari 2017

Nieuwe ervaringsreis Humanity House geopend

Het perspectief van een vluchteling

Op 9 februari 2017 ging de vernieuwde ervaringsreis van het Humanity House in Den Haag officieel weer open. Daarbij stonden de acht vluchtelingen die deel uitmaken van de collectie centraal. Zij mochten samen met hun familie, presentator Bahram Sadeghi, de sponsoren die de vernieuwing mogelijk maakten én directeur Lisette Mattaar van het Humanity House als eersten de nieuwe tentoonstelling bekijken.

De collectie waarin de acht vluchtelingen hun bijzondere, persoonlijke verhalen delen, is een nieuwe toevoeging aan het museum. Die biedt een unieke kijk in het leven van acht vluchtelingen, en geeft inzicht in complexe humanitaire thema’s als staatloosheid, de inzet van kindsoldaten, mensenrechten, oorlog, conflict en asiel.

Directeur Lisette Mattaar stelde bij de opening: “We zijn erg trots op deze acht hoofdrolspelers. In de media wordt veel geschreven over vluchtelingen, oorlog en conflict. Maar in het dagelijks leven komen we niet snel in aanraking met de gevoelens en ervaringen van iemand die noodgedwongen zijn land heeft moeten verlaten. Door de intieme ontmoeting met deze mensen, krijgen jong en oud de kans om zich even te verplaatsen in het leven van iemand die op de vlucht is voor oorlog en conflict.”

Foto's van Richard Mulder & Hans Poel

Persfotograaf Richard Mulder nam foto’s, onder meer van het moment dat de tentoonstelling weer open ging. Hans Poel, medewerker van het Humanity House, bracht ook prachtig in beeld hoe de deelnemers voor het eerst de expositie met daarin hun eigen verhaal konden bekijken. Hieronder een slideshow van de hele dag.

Ervaringsreis Humanity House

Dank!

Bij het Humanity House waren we zeer vereerd met de mooie en positieve reacties van de 8 deelnemers en hun familie. Het zijn hun verhalen die we willen delen, dus we zijn trots dat zij tevreden zijn over de manier waarop we dat doen. Onze grote dank gaat dus uit naar hen: Akhrat, Ram, Yvonne, Shaza, Aiham, Bruce, Lidija en Desbele.

Ook voor alle makers van de tentoonstelling geldt: onwijs bedankt!  En voor onze ‘huis-moderator’ Bahram Sadeghi natuurlijk, die er met een jetlag uit New York als gastheer een warme en hartelijke dag van maakte voor ons allemaal.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: