Nieuwe film Ai Weiwei toont mondiale vluchtelingencrisis - Humanity House
5 oktober 2017

Nieuwe film Ai Weiwei toont mondiale vluchtelingencrisis

Met de documentaire Human Flow laat kunstenaar Ai Weiwei de enorme omvang zien van de huidige vluchtelingencrisis en gaat hij op zoek naar de menselijke verhalen achter de cijfers.

Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht. Dat betekent dat elke minuut 20 mensen huis en haard moeten verlaten als gevolg van oorlog, geweld, vervolging of mensenrechtenschendingen. De Chinese kunstenaar Ai Weiwei gaat in zijn nieuwe documentaire Human Flow op zoek naar de menselijke verhalen achter deze cijfers.

Voor de documentaire reisde Ai Weiwei een jaar lang over de wereld en bezocht in totaal 23 landen. Zo was hij onder meer in Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israël, Italië, Kenia, Mexico en Turkije. In de film zie je beelden van vluchtelingenkampen, levensgevaarlijke overtochten op zee en met prikkeldraad afgezette grenzen. Maar misschien nog wel veel belangrijker: je ziet wat het met de mensen zélf doet.

Ai Weiwei Human Flow - Humanity House

Ai Weiwei en het Humanity House

Momenteel zijn twee zalen van ons museum bedekt met duizenden iPhone foto’s van Ai Weiwei. Hij maakte de foto’s in vluchtelingenkampen in Duitsland, Griekenland, Turkije, Libanon, Jordanië, Israël, Gaza en Kenia. De tentoonstelling ‘Relating to Refugees‘ verbeeldt, net als zijn nieuwe film, de enorme omvang van de huidige vluchtelingencrisis.

Human Flow gaat op 13 oktober in première in een select aantal theaters. Houd de website van de film in de gaten voor meer informatie en tickets.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: