Met een 'nieuwkomer' naar een popconcert - Humanity House
6 juni 2017

Met een 'nieuwkomer' naar een popconcert

Nog geen plannen voor woensdagavond 7 juni? Ga dan samen met een nieuwkomer naar het benefietconcert voor Sounds of Change in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Artiesten

Op Sounds of Change in Paradiso treden Nederlandse artiesten op met muzikanten die hun vaderland hebben moeten ontvluchten. Zo zingt Caro Emerald een duet met Nawras Altaky uit Syrië en wordt Claudia de Breij begeleid door saxofonist Nader Issa. Issa is, net als ‘onze’ Aiham, de zoon van Palestijnse vluchtelingen en opgegroeid in Syrië. Via een omweg kwam hij met zijn gezin uiteindelijk in Nederland terecht. Andere bijzondere duo’s deze avond zijn onder andere Janne Schra & Murhaf Alkurdi, Tangarine & Rasha Shaar en Blaudzun & New Life Choir.

Friendship ticket

Meedoen is eenvoudig. Op de site van Friendship ticket bestel je een kaartje voor jezelf en met korting een tweede voor een jou onbekende nieuwkomer. Dan ga je naar de Facebook meetup group, waar je in contact komt met geïnteresseerde concertgangers en een afspraak maakt. Door samen van muziek te genieten, wordt integreren een stuk makkelijker!

Over Sounds of Change

De opbrengst van het concert gaat naar de Stichting Sounds of Change, opgericht door Lucas Dols. De stichting zet zich in voor getraumatiseerde kinderen in (post)conflictlanden en vluchtelingenkampen. Dols, onder andere bassist van Room Eleven, traint hulpverleners en docenten om muziek te gebruiken bij de traumaverwerking. “Muziek is een krachtig instrument. Het heelt emotionele wonden, stimuleert de creativiteit en creëert zelfvertrouwen.”

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: