Open azc dag 2019 - Humanity House
24 september 2019

Open azc dag 2019

Benieuwd hoe het er aan toe gaat in een asielzoekerscentrum? Kom op 28 september langs op de Open azc dag.

VluchtelingenWerk Nederland

Ben jij benieuwd hoe het dagelijks leven in een azc er uit ziet? Op zaterdag 28 september tussen 13.00 en 16.00 uur openen veertig azc’s hun deuren tijdens de Open azc dag.

De open dag is een initiatief van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland om buurtbewoners in contact te brengen met de bewoners van asielzoekerscentra. Er zijn rondleidingen, kinderworkshops en ontmoetingen met de (nieuwe) buren.

De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Vorig jaar trok de Open azc dag ruim 19.000 bezoekers.

Met het openstellen van de azc’s willen de organisaties ontmoetingen tot stand brengen en mensen uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie. Denk aan de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of begeleiding wanneer zij terug moeten keren naar het land van herkomst.

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag, een event van het Oranjefonds.

Het fonds wil buurten leuker, veiliger en socialer te maken en gelooft dat dit kan als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt.

Meer informatie en de locaties zijn hier te vinden.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: