Open azc dag - Humanity House
6 september 2017

Open azc dag

Benieuwd hoe het is om op een asielzoekerscentrum te wonen? Kom dan naar de Open azc dag op zaterdag 23 september.

VluchtelingenWerk Nederland

Misschien fiets je er regelmatig langs maar heb je eigenlijk geen flauw idee hoe het er binnen uitziet. Laat staan hoe het er in het dagelijks leven aan toegaat. Asielzoekerscentra zijn er door het hele land verspreid. Maar hoe vaak stap je er naar binnen? Zaterdag 23 september is je kans. Dan is de ‘Open azc dag’.

Tijdens de Open azc dag kun je van twaalf tot vier uur bij het asielzoekerscentrum bij jou in de buurt gaan kijken. Ontmoet de bewoners en praat met vrijwilligers en medewerkers die er dagelijks rondlopen. Op de website van het initiatief zijn alle deelnemende locaties en de programma’s te bekijken.

Programma azc Rijswijk

Ook in Rijswijk zetten ze de deuren van het asielzoekerscentrum open. Je kunt hier onder andere een ‘ervaringsroute’ afleggen. Tijdens deze route krijg je een andere identiteit aangemeten en maak je mee hoe de begeleiding in een azc is. En als je altijd al een nieuwe taal hebt willen leren is dit je kans! Bewoners geven namelijk taalles in hun eigen taal. Daarnaast zijn er nog rondleidingen, kinderactiviteiten, een informatieplein en een ontmoetingscafé.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: