Oproep tot een humaan asielbeleid - Humanity House
25 juni 2018

Oproep tot een humaan asielbeleid

21 maatschappelijke organisaties slaan de handen ineen en vragen de regering om een humaan asielbeleid.

ZOA PAX Terre des Hommes Oxfam Novib Amnesty International VluchtelingenWerk Nederland Stichting Vluchteling ICCO and Kerk in Actie Hivos Cordaid CARE Nederland Het Rode Kruis

Eenentwintig maatschappelijke en mensenrechtenorganisaties reageren met afschuw op het instemmen van de Tweede Kamer met het nieuwe asielplan van de Europese Unie. Met een gezamenlijke campagne vragen de organisaties de regering om een humaan asielbeleid in lijn met het internationale recht.

In het gezamenlijke statement zeggen de organisaties: “EU-president Donald Tusk heeft als mogelijke oplossing van het migratie- en vluchtelingenvraagstuk voorgesteld om Europa af te sluiten voor mensen die op de vlucht zijn. Opvang, bescherming en hulp voor kwetsbare mensen wordt daarmee afgeschoven op landen die daar stuk voor stuk minder toe in staat zijn dan EU-landen zelf.

Er is groot verschil tussen opvangen in de regio en opsluiten in de regio. Europa afsluiten voor kwetsbare mensen op de vlucht is onacceptabel. Wij vragen de Nederlandse regering om moreel leiderschap en een asielbeleid dat recht doet aan waar Europa voor staat: menselijkheid, solidariteit en gedeelde verantwoordelijkheid. Niemand vlucht vrijwillig.”

Er is een verschil tussen opvang in de regio en opsluiten in de regio - Humanity House

 

Er is groot verschil tussen opvangen in de regio en opsluiten in de regio.

Grootse samenwerking

Nooit eerder sloegen in zo’n korte tijd zoveel maatschappelijke organisaties de handen ineen om hun zorgen te uiten voor voorgenomen wijzigingen in het asielbeleid. Ook veel van onze partners zijn betrokken bij de campagne, die zowel online wordt gevoerd als met krantenadvertenties.

De actie wordt gesteund door: Amnesty International, Artsen zonder Grenzen, CARE Nederland, Cordaid, Het Rode Kruis, Hivos, ICCO/Kerk in Aktie, Oxfam Novib, PAX, Plan Nederland, Red Een Kind, Save the Children, SOS Kinderdorpen, Stichting Vluchteling, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, Tear, Terre des Hommes, Vluchtelingenwerk Nederland, War Child, World Vision en ZOA.

Bron: Rode Kruis

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: