Doe mee aan de PAX Vredesweek - Humanity House
19 september 2019

Doe mee aan de PAX Vredesweek

Iedereen die in de vrede gelooft, kan hier iets aan doen. Met die gedachte organiseert PAX van 21 tot en met 29 september de Vredesweek. Doe jij mee?

PAX

PAX Vredesweek

In een tijd van onrust over het sluiten van grenzen en het bouwen van muren, benadrukt PAX het belang van ‘vrede maken’ tijdens de Vredesweek. Dit jaar is het thema ‘Vrede verbindt over grenzen’. PAX wil mensen oproepen om grenzen op te zoeken en die te verbreden. In het hele land zijn er honderden activiteiten, met als hoogtepunt de Internationale Dag van de Vrede op 21 september.

PAX zet daarnaast ieder jaar vredeshelden in de spotlights door een PAX Duif uit te reiken. Dit jaar hebben onder anderen muzikant en Edison-award winnaar Typhoon, priester en auteur Mpho Tutu en filosoof Daan de Roover de PAX Duif
in ontvangst mogen nemen.

 

Typhoon beantwoordt negativiteit met liefde en hij laat zich niet verleiden tot haat en conflict

 

Typhoon kreeg de PAX Duif voor zijn serie uit 2018: In de voetsporen van Martin Luther King, waarin hij praat over hedendaags racisme in de VS. Typhoon neemt hierin een stelling tegen racisme. In 2019 is hij weer terug op het poppodium.

 

Muziek is energie, God is liefde en liefde is energie. Wat me inspiratie heeft gegeven is dat ik me weer heb laten dopen, ik heb een persoonlijke liefdesband met God

Humanity House

In het kader van de Vredesweek organiseert Humanity House ook enkele activiteiten. Zo kan je tijdens de stadstour Den Haag door nieuwe ogen de stad zien door de ogen van nieuwkomers. Zij vertellen op een voor hen bijzondere plek wanneer ze weer een gevoel van thuis kregen.

Ook vertoont Humanity House in samenwerking met het Vredespaleis en het Just Peace Festival, een film in de tuin van het Vredespaleis. Ten slotte, is er een debat met Tweede Kamerleden over de berechtiging van IS-strijders.

Meer informatie over de Vredesweek is hier te vinden.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: