PAX Vredesweek - Humanity House
20 augustus 2018

PAX Vredesweek

Iedereen die in vrede gelooft kan iets voor vrede doen. Met die gedachte organiseert PAX van 15 t/m 23 september de Vredesweek.

PAX

Doe je mee met de nationale Vredesweek?

Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we samen met duizenden mensen zien dat het anders kan. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Het hoogtepunt van de Vredesweek is 21 september: dit is de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een netwerkontbijt voor Rotterdamse jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, een College Tour over killer robots aan Utrechtse studenten, de ‘Human Library’ in Maastricht waar je geen boeken leest maar mensen ontmoet met een bijzonder verhaal, tientallen vieringen op de zondagen met bijzondere ‘gastprekers’, onze Ambassadeur van Vrede Vincent Bijlo die de Walk of Peace in Utrecht afsluit met een prikkelend optreden…En als je van dit alles honger hebt gekregen haal je gewoon een patatje VREDE bij de bio frietwinkels in Utrecht, Breda, Zwolle en Leiden. Betere naam, nét zo lekker.

Daarnaast zet PAX verschillende vredeshelden in de spotlights door hen een PAX Duif te geven. Dagelijks worden we geconfronteerd met ellendige berichten over oorlog en geweld. PAX wil daar iets tegenover stellen en juist positieve verhalen laten zien. Verhalen van mensen die een verandering teweeg brengen, op grote of juist kleine schaal. Zij steken hun nek uit om geweld of spanningen te voorkómen. Daarom waarderen wij hen met de PAX Duif. De uitreiking van de PAX Duif vindt plaats op de Internationale Dag van de Vrede, 21 september, om 16.00 in Volkshotel in Amsterdam.

Vredesweek in het Humanity House
In het Humanity House in Den Haag gaan politici, journalisten en ervaringsdeskundigen op zondag 23 september met elkaar in debat over hoe de Middellandse Zeeroute op een humane manier beëindigd kan worden.

Ga voor meer informatie en het volledig programma van de Vredesweek naar www.vredesweek.nl

PAX Vredesweek 6

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: