Veel persaandacht voor onze vernieuwde ervaringsreis - Humanity House
20 februari 2017

Veel persaandacht voor onze vernieuwde ervaringsreis

Bij de opening van de vernieuwde ervaringsreis waren ook veel journalisten aanwezig. Laat je inspireren door hun enthousiaste verslagen!

ZOA PAX Terre des Hommes Oxfam Novib Amnesty International VluchtelingenWerk Nederland Stichting Vluchteling ICCO and Kerk in Actie Hivos Gemeente Den Haag Cordaid Het Rode Kruis CARE Nederland UNICEF

In de media: Den Haag Direct & Cineac TV

De pers deed verslag van de heropening van het Humanity House. Den Haag Direct bijvoorbeeld. Robert John Henderson was erbij toen de acht deelnemers aan de expositie hun eigen verhaal voor het eerst terugzagen als collectie van het museum. Hij schreef in zijn verhaal op Den Haag Direct:  “Ik sprak met Aiham al Saadi (1988) die werd geboren in Syrië. Hij is staatloos, heeft geen nationaliteit of paspoort omdat zijn ouders niet in Syrië zijn geboren. Dit betekent dat hij hier in Nederland geen nationaliteit of thuisland heeft. Hij vertelt me hoe het is om niet welkom te zijn in een land en het identiteitsgevoel volledig kwijt te raken.” Lees het hele verhaal van Robert John Henderson hier.

Ook de mensen van Cineac TV waren erbij, met hun camera’s. Ze maakten een videoreportage, waarvoor ze hoofd tentoonstellingen Frederiek Biemans interviewden. De reportage is hieronder terug te zien.

Media-aandacht in de Telegraaf, Omroep West & Den Haag Centraal

De Telegraaf vond het feit dat acht vluchtelingen hebben meegewerkt bijzonder genoeg voor een mooi berichtje, zie hieronder links. En op Omroep West volgde na het radio-interview met Frederiek Biemans ook online bericht over de nieuwe tentoonstelling. Lees het verslag op de website van OmroepWest.

 

Mieke van Dixhoorn van Den Haag Centraal deed een interview met directeur Lisette Mattaar.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: