Rode Kruis 150 jaar - Humanity House
8 mei 2017

Rode Kruis 150 jaar

Onze founder, het Nederlandse Rode Kruis, bestaat dit jaar 150 jaar. En dat wordt uitgebreid gevierd!

Het Rode Kruis

Henry Dunant Lezing

Vandaag, op de internationale dag van het Rode Kruis, wordt het jubileum groots gevierd. In de Ridderzaal in Den Haag spreekt diplomate Sigrid Kaag de Henry Dunant Lezing uit, in aanwezigheid van onder andere Koning Willem-Alexander, Prinses Margriet en vele Rode Kruis-vrijwilligers. Behoor jij niet tot de genodigden, maar wil je de bijeenkomst wel volgen? Kijk dan vanaf 15.45 uur naar de live-uitzending op NPO1.

Jubileumboek en documentaire

Koning Willem-Alexander neemt vandaag ook het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Hier om te Helpen – 150 jaar Nederlandse Rode Kruis’ in ontvangst. In dit boek, geschreven door Ad van Liempt en Margot van Kooten, worden tientallen Rode Kruis-vrijwilligers in de schijnwerpers gezet. ’s Avonds kun je op NPO2 om 20.30 uur de NOS-documentaire ‘Wij zijn allen broeders – 150 jaar Nederlandse Rode Kruis’ bekijken.

Het Humanity House feliciteert zijn founder het Nederlandse Rode Kruis van harte met het 150-jarig bestaan!

Reizende tentoonstelling

En dat is nog lang niet alles. Er rijdt een speciale jubileumtrein rond en er is er een reizende tentoonstelling gemaakt. In grote rode kruizen kun je vijftien filmpjes bekijken over vrijwilligers die het verschil maakten of een rol van betekenis speelden in de geschiedenis van het Rode Kruis. Acteurs van het Nationale Toneel kruipen in de huid van de vrijwilligers. Een van hen is Corry Zutphen, die in 2001 hulp verleende tijdens de nieuwjaarsbrand in Volendam.

Bron: Rode Kruis

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: