Serious Request voor hereniging van 'verscheurde' gezinnen - Humanity House
22 december 2017

Serious Request voor hereniging van 'verscheurde' gezinnen

3FM haalt dit jaar met Serious Request geld op voor de hereniging van gezinnen die zijn verscheurd door een ramp of oorlog.

Het Rode Kruis

Het is weer bijna kerst en dat betekent dat 3FM weer Serious Request organiseert. Elk jaar zamelt de radiozender geld in voor het Rode Kruis. Dit doen ze vanuit het Glazen Huis, dat elk jaar ergens anders staat. Dit jaar is Apeldoorn aan de beurt.

Zes dagen lang sluiten drie 3FM-dj’s zich op zonder eten om 24 uur per dag live radio te maken. Het geld dat ze hiermee ophalen is altijd bedoeld voor een ‘stille ramp’. Dit jaar gaat de opbrengst naar het herenigen van gezinnen die zijn verscheurd door een ramp of oorlog.

 

“Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruishulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis”, zegt het Rode Kruis.

Apeldoorn

Dit jaar staat het Glazen Huis in Apeldoorn. 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn sluiten zichzelf daar zes dagen op. Nadat de drie hun laatste driegangenmenu hadden genuttigd sloot Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, het huis maandag om 20.00 uur af en heeft vervolgens de eerste donatie gedaan.

Rode Kruis Serious Request - Humanity House

Vernieuwing

Nieuw dit jaar is het podium dat recht tegenover het Glazen Huis staat. Hier zijn elke avond optredens van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Chef’Special, Broederliefde en Jonna Fraser. Op kerstavond verlaten de dj’s het huis weer. Die avond treden onder andere Miss Montreal en Rico & Sticks op.

3FM en het Rode Kruis zoeken naar een nieuwe vorm. Een woordvoerster van de radiozender zegt: ‘We gaan volgend jaar opnieuw iets doen met het Rode Kruis, in de week voor Kerst. In welke vorm dat is – met of zonder Glazen Huis – en welke naam de actie krijgt, gaan we volgend jaar bekendmaken. Daarmee gaan we jullie verrassen.’

Vorig jaar werd er 9.257.000 euro opgehaald met de actie. Gaat dat dit jaar ook lukken? Er kan nog tot en met 24 december gedoneerd worden! Op de website van 3FM zie je hoe dit kan.

Bron: NPO 3FM, Volkskrant

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: