Spoedactie Amnesty: schrijf voor de Rohingya - Humanity House
23 januari 2017

Spoedactie Amnesty: schrijf voor de Rohingya

In Myanmar zijn sinds oktober 2016 al 485 Rohingya opgepakt. Amnesty roept autoriteiten op bekend te maken waar ze gevangen zitten en ervoor te zorgen dat zij goed worden behandeld.

Amnesty International

Schrijf een brief

Veiligheidstroepen in Myanmar hebben sinds oktober 2016 al 485 Rohingya opgepakt in de staat Rakhine in een grootschalige veiligheidsoperatie. Familieleden weten niet waar rakhine02_rohingya_peoplehun naasten vastzitten en waarvan ze beschuldigd worden, stelt Amnesty. Ze lopen het risico gemarteld en mishandeld te worden.

Amnesty roept daarom de autoriteiten op bekend te maken waar ze gevangen zitten en ervoor te zorgen dat zij goed worden behandeld en bezoek van familie en advocaten mogen krijgen. Gevangenen die nergens van beschuldigd worden moeten onmiddellijk vrijgelaten worden.

Wil je meedoen met deze actie? Schrijf een brief via de actiepagina.

De Rohingya zijn een moslimminderheid die al decennialang gediscrimineerd wordt in het overwegend boeddhistische Myanmar. Amnesty waarschuwde in oktober al voor buitensporig geweld door veiligheidstroepen, waaronder standrechtelijke executies. Sinds oktober overleden zes mensen in de gevangenis.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: