Terugblik Nacht van de Dictatuur - Humanity House
13 september 2017

Terugblik Nacht van de Dictatuur

Vrijdag 8 september was de Nacht van de Dictatuur. Met de Syrische fotograaf Omar Imam bespraken we de vraag: Hoe blijf je mens in tijden van onmenselijkheid?

Fonds 1818

De gerenommeerde Syrische fotograaf Omar Imam doet in zijn werk onderzoek naar de invloed die crisis, geweld of ballingschap heeft op jou als mens. Op vrijdag 8 september, tijdens de Nacht van de Dictatuur, ging hij hierover in gesprek. Kijk hieronder het hele evenement terug.

Als introductie geeft filosoof, schrijver en columnist Marjan Slob een persoonlijke reflectie op de foto’s van Omar. Hierna neemt moderator Chris Keulemans het over en leidt het gesprek van avond verder. Gedurende dit interview gaat Chris in op het fotografieproject Live, Love, Refugee van Omar. Voor dit project onderzocht hij de mentale staat van Syriërs in een vluchtelingenkamp in Libanon. Hij vroeg aan hen om hun dromen na te bootsen. Dromen van ontsnapping, verzwakking, liefde en terreur.

Het hele (Engelstalige) interview is opgenomen en is hieronder terug te kijken.

Foto's Nacht van de Dictatuur

  • Nacht van de Dictatuur Publiek - Humanity House
  • Nacht van de Dictatuur - Marjan Slob - Humanity House
  • Nacht van de Dictatuur - Chris Keulemans - Humanity House
  • Nacht van de Dictatuur - Omar Imam - Humanity House
  • Nacht van de Dictatuur - Photo Omar Imam - Humanity House
  • Nacht van de Dictatuur - Photo Omar - Humanity House
  • Nacht van de Dictatuur Publiek - Humanity House

We organiseren wekelijks allerlei verschillende evenementen omtrent humanitaire thema’s; van debatten tot workshops en van filmavonden tot interviews. Benieuwd naar wat voor evenementen er binnenkort op de planning staan? Kijk dan eens in onze agenda.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: