Terugblik Bios in de Buitenlucht: Singing with Angry Bird - Humanity House
18 augustus 2017

Terugblik Bios in de Buitenlucht: Singing with Angry Bird

Donderdag 17 augustus keken we naar de derde documentaire van Bios in de Buitenlucht 2017: Singing with Angry Bird. MC Complex gaf speciaal hiervoor een spoken word performance.

Donderdag 17 augustus keken we naar de derde documentaire van Bios in de Buitenlucht 2017. Op ons wederom uitverkocht buitenterras keken we deze keer naar de film Singing with Angry Bird.

De documentaire gaat over Jae-Chang Kim, een temperamentvolle Koreaanse operazanger die door het leven gaat met de bijnaam Angry Bird. In de Indiase stad Pune heeft hij het Banana Children’s Choir opgericht voor kinderen uit de sloppenwijk. Niet om hen op te leiden tot professionele musici, maar om ze kennis te laten maken met muziek van buiten de sloppen. Het koor geeft de kinderen zelfvertrouwen, structuur en bracht sommigen van hen zelfs in Korea. Toch zijn veel ouders niet overtuigd van de waarde van het koor, tot frustratie van Angry Bird.

MC Complex

De avond werd geïntroduceerd door de Nederlandse coach en spoken word artiest MC Complex. Luister hieronder twee stukken van zijn optreden.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: