Kijk terug: debat Robin de Puy over beeldvorming vluchtelingen - Humanity House
EN
Blog
22 september 2017

Kijk terug: debat Robin de Puy over beeldvorming vluchtelingen

Kan fotografie het beeld over vluchtelingen veranderen? Kijk het hele Studio Aleppo-debat terug met Robin de Puy, Omar Imam, Donald Weber en Joyce Lagerweij.

Het Humanity House was weer afgeladen vol op zondag 17 september. Toen sloten we het zeer succesvolle weekend van Studio Aleppo [Den Haag] af. Gedurende dit weekend portretteerde Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy vijftig ‘oude’ en ‘nieuwe’ inwoners van Den Haag. Als afsluiting debatteerden we over de vraag welke invloed je als fotograaf kunt hebben op beeldvorming en vooroordelen in de samenleving.

In het eerste gedeelte vertelt Robin over haar beleving van het weekend van Studio Aleppo. In een zeer hoog tempo fotografeerde zij vijftig Hagenaars. Was er iemand in het bijzonder die haar is bijgebleven? En zegt een portret meer over de geportretteerde of meer over de fotograaf? Robin vertelt het in onderstaande video.

Tekst gaat hieronder verder.

In het tweede gedeelte van het debat praten Omar Imam, Donald Weber en Joyce Lagerweij over de beeldvorming van vluchtelingen. De afgelopen jaren zijn er veel fotografieprojecten geweest die een soortgelijk doel hadden: vluchtelingen een gezicht geven. Maar hebben dit soort projecten wel effect op de beeldvorming over vluchtelingen in de Nederlandse samenleving? Bereiken ze de juiste doelgroep?

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: