Kijk terug: HagueTalks: Hoe maken we recht toegankelijker? - Humanity House
16 april 2019

Kijk terug: HagueTalks: Hoe maken we recht toegankelijker?

Drie sprekers uit Sierra Leone, Gambia en Nederland vertelden op 3 april over hoe recht toegankelijk gemaakt kan worden voor iedereen.

Iedereen heeft recht op rechtsbescherming. Toch is het voor mensen en gemeenschappen over de hele wereld moeilijk om daadwerkelijk toegang te krijgen tot rechtspraak. Daarom is het verbeteren van de toegang tot recht één van de doelen van de Sustainable Development Goals. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze HagueTalks hoor je dit van journalisten en juristen van over de hele wereld. 

Over de hele wereld is het niet vanzelfsprekend dat iemand toegang heeft tot recht, ook in Nederland.

Tijdens deze HagueTalks hoor je van journalisten en juristen van over de hele wereld hoe gemeenschappen in hun land toegang zoeken tot recht en omgaan met kwesties zoals geweld, corruptie en erfenis. Maar ook met oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Wat is er universeel aan onze behoeften voor gerechtigheid? Hoe kunnen we een juridisch systeem creëren dat toegankelijk is voor iedereen en door iedereen wordt vertrouwd? Hoe verlies je de rechten van verdachten niet uit het oog? Hoe zorgen we er voor dat toegang tot recht een realiteit wordt die door iedereen en overal ervaren wordt? Je hoort het van Mohamed Konneh uit Sierra Leone, Yusupha Bojang uit Gambia en Marieke Wierda.

Bekijk hier de beelden terug:

Mohamed Konneh

Yusupha Bojang

Marieke Wierda

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: