Kijk terug: HagueTalks over lgbti- en genderrechten - Humanity House
EN
Blog
20 maart 2018

Kijk terug: HagueTalks over lgbti- en genderrechten

Op 1 februari 2018 spraken we tijdens HagueTalks over lgbti- en genderrechten. Is er wereldwijde vooruitgang? Kijk het hele debat nu terug.

In 2018 bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar. Tijdens deze editie van HagueTalks, op donderdag 1 februari, vroegen we aan acht vooraanstaande lgbti- en genderrechtenverdedigers van over de hele wereld: gaan we vooruit of achteruit?

Je kan het debat in z’n totaliteit terugkijken via de opgenomen live stream. Ook is van elke spreker een los filmpje gemaakt. Zie de links hieronder.

Kijk terug: HagueTalks over lgbti- en genderrechten
  • Don Catherine Awuor Ochieng uit Kenia. Directeur van Women Working with Women, een mensenrechtenorganisatie die zich richt op de rechten van lesbiennes, biseksuele en transseksuele vrouwen.
  • Akudo Nzubechi Oguaghamba uit Nigeria. Oprichter en directeur van het Women’s Health and Equal Rights Initiative (WHER), een NGO die zich richt op de rechten van Lesbiennes en andere seksuele vrouwelijke minderheden in Nigeria.
  • Ruslan Savolainen uit Rusland. Werkt voor Coming Out als coordinator van het festival Queer Fest. Ook werkt hij voor een Russisch lgbt-netwerk dat helpt bij de evacuatie van lgbt-mensen uit Tsjetsjenië.
Kijk terug: HagueTalks over lgbti- en genderrechten 1
  • Syeda Shagufe Hossain uit Bangladesh. Oprichter en projectleider van Leaping Boundaries. Deze organisatie richt zich op het veranderen van sociale taboes, zodat elk kind, ongeacht gender, gelijk behandeld wordt.
  • Tingting Wei uit China. Oprichter en directeur van het Guangzou Gender Health Education Institute (GGSEC). Dit instituut biedt trainingen en voorlichtingen op het gebied van gender en seksualiteit, om de rechten van seksuele minderheden en activisten in China te bevorderen en beschermen.
  • Matilda González Gil uit Colombia. Advocaat en consultant in internationale mensenrechten en lgbti-rechten. Matilda is zelf een transgender vrouw die opkomt voor de rechten van deze kwetsbare groep in Colombia.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: