Luister terug: Broken; A Palestinian Journey Through International Law - Humanity House
2 april 2019

Luister terug: Broken; A Palestinian Journey Through International Law

Op 31 maart vertoonden we de documentaire ‘Broken: A Palestinian Journey Through International Law’. Luister hier het nagesprek met regisseur Mohammed Alatar terug.

De documentaire Broken vertelt het verhaal over de Israëlische muur in de bezette Palestijnse gebieden vanuit een internationaal rechtsperspectief. In 2004 verklaarde het Internationaal Gerechtshof in Den Haag de bouw van de muur illegaal. Toch kon Israël de muur afbouwen, zonder gevolgen. In de documentaire Broken zoekt regisseur Mohammed Alatar uit hoe dat kan. De film biedt een unieke kijk op de belofte én het falen van internationaal recht in het oplossen van conflicten. Na afloop van de film volgde er een nagesprek. Luister hier het nagesprek terug.

Over de sprekers

  • Mohammed Alatar is momenteel één van de belangrijkste filmregisseurs uit de Palestijnse cinematografie. Eerdere films van hem zijn ‘The Iron Wall’ over de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en ‘Jeruzalem, the East Side’.
  • Carolin Alvermann is een internationale advocaat en mediator. Ze richt zich op de wetgeving van de Verenigde Naties en andere internationale organisaties en op mensenrechten. Ook heeft ze veel ervaring in het internationale humanitaire recht. Ze heeft veel gereisd in het Midden-Oosten en trad op als juridisch adviseur bij het maken van ‘Broken’.
  • Moderator is Xavier-Jean Keita. Hij werkt sinds 2007 bij het Internationaal Gerechtshof als Hoofdadviseur bij het OPCD (Office of Public Counsel for Defence), de afdeling die toe ziet op de rechten van verdachten.

 

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: