Theaterstuk over en met voormalig vluchtelingen - Humanity House
9 juli 2018

Theaterstuk over en met voormalig vluchtelingen

In de docu-voorstelling ‘Escape Room’ volgen we drie voormalig vluchtelingen die op het punt staan hun leven een definitieve andere wending te geven.

Yusuf, Tommy en Mo ontvluchtten alle drie hun land en kwamen in Nederland terecht. Nu zijn ze gevraagd om als acteur op te treden in het theaterstuk ‘Escape Room’ dat binnenkort op het theaterfestival de Parade te zien is.

Escape Room gaat over drie jongens die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Ze bevinden zich in een tussenfase van hun leven waarin ze terugblikken op hun komst en verblijf in Nederland. “Wat nu?” vragen ze zich af. Hun verwachtingen en bevindingen worden besproken, maar ook de cultuurverschillen en hun omgang daarmee. Ze komen erachter dat hun dromen en de realiteit nog niet overeenkomen.

Escape Room ZEP - Humanity House

Geen mens is gemaakt om in onzekerheid te leven.

Theaterfestival de Parade

De drie mannen zijn naast acteurs dus tegelijkertijd ervaringsdeskundigen. Zo vluchtte Yusuf Adam uit Somalië, Tommy Sherif uit Egypte en Mo Hersi uit Ethiopië. (Mo kennen we trouwens ook van zijn ambassadeurschap van Bakkie Doen?.) In Escape Room ligt de focus niet op verschillen, maar op wat ons bindt. Iedereen kent immers dezelfde pijnen en angsten, ongeacht afkomst. Regisseur Dionne Verwey zegt: “Geen mens is gemaakt om in onzekerheid te leven.”

De voorstelling is te zien op Theaterfestival de Parade, zowel in Den Haag, Utrecht als Amsterdam. Kijk voor de actuele speeltijden op de website van de Parade.

  • Den Haag, 13 t/m 16 juli
  • Utrecht, 1 t/m 6 augustus
  • Amsterdam, 28 augustus t/m 2 september

 

Bron: Society 8, ZEP

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: