Volg onze digilessen! - Humanity House
31 maart 2020

Volg onze digilessen!

Nu je even niet met je klas naar Humanity House kunt komen, komt Humanity House naar jouw virtuele klas! Ontdek hier ons aanbod van digilessen. Kijk, luister en doe mee. 

In onze educatieprogramma’s maken we thema’s als noodhulp, oorlog, rampen en vluchtelingen invoelbaar en bespreekbaar. Zo vormen leerlingen en studenten hun eigen mening over de dagelijkse actualiteit en over het belang van vrede en veiligheid in de wereld.

 

Vluchteling in Beeld

Vluchteling in Beeld Digiles Humanity House Rode Kruis

De digiles Vluchteling in Beeld is geschikt voor het voortgezet onderwijs. Deze les helpt leerlingen een eigen mening te vormen en zich te verplaatsen in het leven van een vluchteling. ‘Vluchteling in Beeld’ maakt met feiten, cijfers en persoonlijke verhalen duidelijker wat een vluchteling is en waarom mensen op de vlucht slaan. Wie zijn deze mensen? Waar komen ze vandaan? En welke verhalen hebben zij te vertellen?

Je kunt de les hier vinden: Vluchteling in Beeld.

Vrijheid in Beeld

Vrijheid in beeld Digiles Humanity House en Unicef

Hoe voelt het om te leven in een land waar je wordt gediscrimineerd omdat je anders bent, waar je je ineens aan vreemde regels moet houden en geen toegang hebt tot goed onderwijs?

De digiles Vrijheid in Beeld is geschikt voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In deze les ervaren leerlingen, door interactieve opdrachten, video’s en dilemma’s, dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Ze denken na over wat vrijheid voor hen betekent en leren meer over de VN en kinderrechten. Aan de hand van echte verhalen, zoals die van Obada (Syrië) en Akhrat (Irak), horen ze hoe het leven is voor kinderen op de vlucht.

Je kunt de les hier vinden: Vrijheid in Beeld.

Hoe overleef jij een oorlog?

Hoe overleef jij een oorlog? 8

In deze les spelen leerlingen op de site ‘I am Mosul’ een interactief spel, waarbij ze zich verplaatsen in iemand die vlucht voor oorlog. Ter voorbereiding leren ze meer over vluchtelingen, de oorlog in Irak en wordt er stilgestaan bij de wederopbouw van een land na oorlogstijd.

De digiles Hoe overleef jij een oorlog? is geschikt voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het mbo. Leerlingen leren wat het woord vluchteling betekent, waarom er vluchtelingen zijn en ze leren over de moeilijke keuzes
 die je als vluchteling moet maken.

Je kunt de les hier vinden: docentenhandleiding en presentatie.

Ben je leerling in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs of student op het mbo en wil je meer weten over de belevingswereld van een vluchteling? Klik dan op het onderstaande werkblad en je kunt aan de slag! Na het invullen en opslaan van het formulier kun je het antwoordblad openen om je antwoorden te controleren.

Je kunt hier het werkblad en het antwoordblad vinden.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: