Vredesweek: zet je ook in voor vrede - Humanity House
18 september 2017

Vredesweek: zet je ook in voor vrede

Van 16 tot en met 24 september is de nationale Vredesweek. Hét moment om samen in actie te komen. Want iedereen kan iets voor vrede doen!

PAX

Voel jij je ook altijd zo machteloos als je de beelden van vluchtelingen en oorlog voorbij ziet komen? Kom dan nu zelf in actie! Van 16 tot en met 24 september is het namelijk de Vredesweek. Hét evenement met honderden verschillende activiteiten door heel Nederland verspreid. 

21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. De perfecte aanleiding voor PAX om de nationale Vredesweek te organiseren, met het motto: iedereen kan iets voor vrede doen! De hele week zijn er honderden festivals, lezingen, vieringen, wandelingen, debatten en markten door het land. De week wordt afgesloten met MANIFEEST, een feest met kunstenaars, inspirators, en muziek in het Amsterdamse Volkshotel.

Op de agenda van PAX zie je alle activiteiten die georganiseerd worden. Zo is er bijvoorbeeld de ‘Walk of Peace’. Een wandeling waarin mensen vanuit verschillende religieuze en niet-religieuze achtergronden elkaar ontmoeten in kerken, moskeeën, scholen en op pleinen. Dit om te ervaren én uit te dragen dat vrede inspireert en verbindt. Ook meelopen? Meld je dan nu aan via de website van PAX.

PAX Duif

Dit jaar reikt de organisatie voor het eerst PAX Duiven uit. Negen bijzondere initiatieven die iets doen op het gebied van vrede zijn genomineerd en maken kans op een extra aanmoediging in de vorm van €1.000,-. Tijdens de Vredesweek toert PAX door het land om de duiven uit te reiken aan lokale vredesinitiatieven. Op de Internationale Dag van de Vrede, op 21 september, wordt bekendgemaakt wie het bedrag van €1.000,- ontvangt. Jij kan zelf stemmen op jouw favoriete initiatief.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: