Wat doet 6 jaar oorlog met de kinderen van Syrië? - Humanity House
10 maart 2017

Wat doet 6 jaar oorlog met de kinderen van Syrië?

Wat zijn de angsten en dromen van Syrische kinderen en hoe verhouden die zich tot die van kinderen uit relatief veilige landen?

En wat zijn jouw dromen en angsten?

Zes jaar. Zo lang duurt de oorlog in Syrië al. Deze oorlogsjaren hebben een enorme impact op de kinderen van het land. De meest kwetsbare en onschuldige groep blijft de prijs betalen voor het leed dat zich afspeelt. En voor diegene die het voor elkaar krijgen om te vluchten, is het gevaar nog niet direct geweken wanneer ze eenmaal de landsgrens over zijn.

In veel landen die vluchtelingen opvangen worden kinderen gedwongen hun kindertijd in te ruilen om te gaan werken, om zo het huishouden te bekostigen. Veel jonge meisjes worden gedwongen om vroeg te trouwen omdat hun families niet voor ze kunnen zorgen.

De helft van de 4,8 miljoen geregistreerde vluchtelingen zijn kinderen.

De internationale organisatie World Vision werkt al sinds het begin van de oorlog samen met Syrische kinderen en heeft aan hen gevraagd wat hun angsten en dromen zijn. Ook vroegen ze dit aan kinderen uit relatief veilige landen. Het contrast wordt pijnlijk zichtbaar.

De campagne ‘It takes a world to end violence against children’ vraagt ons allen om op te komen voor de Syrische kinderen en om bestuurders op hun verantwoordelijkheden te wijzen.

Bron: World Vision

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: