Win kaarten Vrijheidslezing in Het Nutshuis - Humanity House
9 maart 2018

Win kaarten Vrijheidslezing in Het Nutshuis

Dinsdag 27 maart geeft Mahmoud Hassino, Syrische blogger, LGBTI-activist en een van de hoofdrolspelers in de film Mr. Gay Syria de 22e Vrijheidslezing in Het Nutshuis. Win vrijkaarten!

Het is 2003 als de Syrische Mahmoud Hassino uit de kast komt. Geen makkelijke stap in een land waar seksuele handelingen tussen mannen een strafbaar feit is. Gelukkig waren de mensen om hem heen open-minded en heeft zijn familie hem altijd gesteund.

In 2012 verandert de situatie echter drastisch. Islamitische Staat neemt steeds meer gebied over in Noord-Syrië en begint met het uitmoorden van de LGBTI-gemeenschap. Een normaal leven leiden voor deze groep wordt hierdoor simpelweg onmogelijk. Twee jaar later vraagt Mahmoud daarom ook asiel aan in Berlijn.

Op dit moment woont Mahmoud nog steeds in Berlijn en is vanuit daar betrokken bij de Duitse homorechten-organisatie Schwulenberatung. Daarnaast werkt hij in een LGBTI-centrum voor vluchtelingen waar hij mensen helpt met asielprocedures, is hij de oprichter van het LGBTI online magazine Mawaleh én van de eerste Mr. Gay Syria schoonheidswedstrijd, gehouden in Istanbul.

Vrijheidslezing

Als Syrische blogger, LGBTI-activist en een van de hoofdrolspelers in de film Mr. Gay Syria geeft Mahmoud Hassino op dinsdag 27 maart de 22e Vrijheidslezing, in Het Nutshuis. Mahmoud zal ingaan op wat het betekent om te moeten vluchten, hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en de zoektocht naar vrijheid. Aansluitend wordt hij geïnterviewd door de Marokkaans-Nederlandse journaliste, schrijfster en programmamaakster Hassnae Bouazza.

Zie de crowdfunding trailer van de documentaire Mr. Gay Syria hieronder.

Vrijkaarten winnen

Wij mogen twee gratis kaarten verloten voor deze lezing. Wil je hierbij zijn? Stuur dan uiterlijk woensdag 14 maart een mail naar info@humanityhouse.org onder vermelding van ‘Vrijkaarten Vrijheidslezing’. Winnaars worden via de mail op de hoogte gebracht.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: