UNICEF laat met Write 2 Unite jongeren samen bloggen - Humanity House
14 november 2017

UNICEF laat met Write 2 Unite jongeren samen bloggen

Met het project Write 2 Unite laat UNICEF jongeren die ooit gevlucht zijn en Nederlandse jongeren samen bloggen over school, liefde, de toekomst of welk onderwerp dan ook.

UNICEF

Twee maanden lang elke week een nieuwe blogpost, dat is het principe van Write 2 Unite. Met deze actie koppelt UNICEF jongeren die ooit gevlucht zijn uit hun thuisland aan Nederlandse jongeren. Samen hebben de jongeren het over allerlei onderwerpen, zoals school, liefde, toekomstdromen en vooroordelen.

Neem bijvoorbeeld Een brief aan onze toekomst waarin de Syrische Mohamad (17), de Nederlandse Baran (16) met zijn roots in Turkije en de Nederlandse Izy (17) een brief aan hun toekomstige zelf schrijven. Hoe verwachten ze dat hun leven er later uit zal zien? Wat gaan ze studeren en wat voor werk hebben ze? Hebben ze al kinderen?  “Ik hoop in ieder geval dat de toekomstige ik gelukkig is.”

'Het was zeker niet de beste reis die een kind zelfstandig kon maken. Het kostte me mijn jeugd.'

Write 2 Unite Hisham - Humanity House

Kinderen en kinderrechten

De Syrische Hisham (18), de in Indonesië geboren Rachma (16) en de Nederlandse Phebe (15) bloggen samen over kinderen en kinderrechten. In Voor een kind zorgen is voor de toekomst zorgen vertellen ze over hun ervaringen. Zo vertelt Rachma: “Door mijn Indonesische roots ben ik veel in Indonesië geweest. Daar zie ik wel eens kinderen bedelen op toeristische plekken. Ze zien er niet uit alsof het echt noodzakelijk is dat ze daar staan te bedelen.”

Hisham leefde als kind vijf jaar in Syrië, waar de oorlog oplaaide. Hij besloot daarom te vluchten. “Het was zeker niet de beste reis die een kind zelfstandig kon maken. Het kostte me mijn jeugd. Maar vergeleken met de omstandigheden in Syrië was deze reis voor mij de beste stap naar voren die ik kon maken.”

Lees alle blogs van Write 2 Unite (en meer) op de website van UNICEF.

Foto’s: Tessel in ’t Veld

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: