Write for Rights: schrijf voor Yasaman, Nasu en Ibrahim - Humanity House
3 december 2019

Write for Rights: schrijf voor Yasaman, Nasu en Ibrahim

Wereldwijd zijn duizenden jongeren slachtoffer van onrecht. Help deze jongeren door mee te schrijven met de Write for Rights actie van Amnesty International.

Amnesty International

Opgepakt omdat je je inzet voor mensenrechten, mishandeld en gediscrimineerd om wie je bent. Dit is wereldwijd de realiteit voor duizenden jongeren. Amnesty International zet zich in om dit onrecht te stoppen en deze jongeren te steunen.

Ieder jaar rond 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) schrijven wereldwijd honderdduizenden mensen brieven tijdens de Write for Rights actie. Dit jaar is de actie speciaal voor jongeren.

De brieven worden door Amnesty International uitgeprint en bezorgd bij machthebbers. Amnesty hoopt zo op vrijlating en bescherming van jongeren of aanpassing van wetten. Zij nodigen iedereen uit om mee te schrijven en onderdeel te zijn van een verandering die van levensbelang kan zijn.

Schrijf voor Yasaman, Nasu en Ibrahim

Schrijf bijvoorbeeld voor de Iraanse actrice Yasaman Aryani. Yasaman kreeg zestien jaar cel, omdat ze haar hoofddoek niet droeg toen zij bloemen uitdeelde tijdens de Internationale Vrouwendag.

Of help de Nigeriaanse Nasu Abdulaziz, die twee jaar geleden zijn huis kwijtraakte, toen de autoriteiten besloten dat er ruimte moest komen voor nieuwbouw. Dertigduizend mensen raakten dakloos en er vielen negen doden.

Of verdiep je in het verhaal van de Egyptische Ibrahim Ezz El-Din, die sinds afgelopen juni spoorloos is verdwenen. Ibrahim zet zich in voor mensenrechten en is daarom opgepakt door de politie. De politie ontkent echter dat hij vastzit.

Door een brief of een kaartje te sturen, kan je niet alleen Yasaman, Nasu en Ibrahim helpen, maar ook andere jongeren. Bekijk de website van Amnesty International en zie hoe jij je steentje bij kan dragen.

Bron: Amnesty International

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: