Combi-excursie: Filmhuis Den Haag - Humanity House
Combi-excursie: Filmhuis Den Haag

Grenzeloze verhalen

In deze combinatie-excursie van Humanity House, Filmhuis Den Haag en Movies that Matter krijgen studenten inzicht in thema’s als conflict, migratie en mensenrechten. Tijdens het bekijken van een film en het bezoeken van de ervaringsreis worden studenten uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven na te denken over de opvang van vluchtelingen.

In veel landen is het door toedoen van conflict onmogelijk om te leven. Met gevaar voor eigen leven verlaten daarom jaarlijks miljoenen mensen gedwongen huis en haard, op zoek naar een veilig onderkomen. Maar hoe is het eigenlijk om te vluchten? En hoe verantwoordelijk is Europa voor het bieden van opvang?

In dit combinatie-programma komen studenten op verschillende manieren in aanraking met deze vragen. In het Filmhuis Den Haag wordt een indrukwekkende film gekeken (inclusief nagesprek) en in het Humanity House maken studenten een reis door het museum. Tijdens de ervaringsreis beleven studenten hoe het zou zijn om te moeten vluchten uit een conflictgebied. Aan het einde van de reis kunnen ze virtueel in gesprek met 8 mensen die hun persoonlijke vluchtverhaal delen doormiddel van video’s, foto’s en meegenomen bezittingen.

Dit programma is te reserveren bij het Filmhuis Den Haag. De afdeling Educatie is te bereiken via educatie@filmhuisdenhaag.nl en maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur via 070-3656030. Heb je al een programma in gedachten? Vul dan het aanmeldformulier in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

De machtsverhouding tussen Europa en vluchtelingen

Stranger in Paradise – Vraagstukken over migratie
Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt Stranger in Paradise de absurde dilemma’s van Europa’s immigratiekwestie. In een klaslokaal in Sicilië vertelt een leraar pas gearriveerde migranten drie verschillende verhalen over hun toekomst in Europa. Het proces is een confrontatie voor de migranten maar ook voor de kijker met de verschillende houdingen die Europa aanneemt ten opzichte van vluchtelingen.

 

DETAILS

Prijs:€ 11,50 per student
Duur:1 dagdeel
Aantal studenten:15 - 30 per groep

Prijzen zijn inclusief btw.

Interessant voor

Internationale Betrekkingen
Rechten
Filosofie
Politicologie
Sociologie
Filmstudies

Samen met

Meer inspiratie nodig? Kijk hier eens

Sneak Preview: kijk alvast naar de trailer van Stranger in Paradise

Combi-excursie: Filmhuis Den Haag

Over de manier waarop Europa omgaat met vluchtelingen.

Leestip: Terug naar Turkije, kan dat?

Combi-excursie: Filmhuis Den Haag 2

Journalist Fernande van Tets onderzoekt vanuit Griekenland de impact van de deal die de EU en Turkije over vluchtelingen sloten. Lees haar reportages en je bent bij.


Lees meer »

Minidocu's uit het azc

Thaeer Nabil Muhreez uit Damascus is vader, echtgenoot en documentairemaker. Via de gammele zeeroute naar Lesbos belandde hij Nederland. In Syrië maakte hij films en documentaires over van alles en daar gaat hij hier gewoon mee door. ‘Ik wil Nederland laten zien wie wij zijn,’ vertelt hij. In samenwerking met collega Issa Shaker van RNW Media heeft hij vier films gemaakt. De eerste is nu uit. (via whocares.me)


Lees meer »
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.