Combi-excursie: Filmhuis Den Haag - Humanity House
Combi-excursie: Filmhuis Den Haag
Combi-excursie: Filmhuis Den Haag 11

Grenzeloze verhalen

In deze combinatie-excursie van Humanity House, Filmhuis Den Haag en Movies that Matter krijgen studenten inzicht in thema’s als conflict, migratie en mensenrechten. Tijdens het bekijken van een film en het bezoeken van de ervaringsreis worden studenten uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven na te denken over (de opvang van) vluchtelingen.

In veel landen is het door toedoen van conflict onmogelijk om te leven. Met gevaar voor eigen leven verlaten daarom jaarlijks miljoenen mensen gedwongen huis en haard, op zoek naar een veilig onderkomen. Maar hoe is het eigenlijk om te vluchten? En hoe verantwoordelijk is Europa voor het bieden van opvang?

In dit combinatie-programma komen studenten op verschillende manieren in aanraking met deze vragen. In het Filmhuis Den Haag krijgen zij een inleiding door de filmdocent en wordt er een indrukwekkende film gekeken. In het Humanity House maken studenten een reis door het museum. Tijdens de ervaringsreis beleven studenten hoe het zou zijn om te moeten vluchten uit een conflictgebied. Aan het einde van de reis kunnen ze virtueel in gesprek met 8 mensen die hun persoonlijke vluchtverhaal delen door middel van video’s, foto’s en meegenomen bezittingen.

Dit programma is te reserveren bij het Filmhuis Den Haag. De afdeling Educatie is te bereiken via educatie@filmhuisdenhaag.nl en maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur via 070-3656030. Heb je al een programma in gedachten? Vul dan het aanmeldformulier in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Filmaanbod

The Wait – Leven zonder verblijfsvergunning

Rokhsar is 14 jaar oud en woont met haar Afghaanse familie in Denemarken. Ze spreekt vloeiend Deens en voetbalt bij een lokale club. Hoewel ze er al vijf jaar woont en goed is geïntegreerd, heeft ze geen verblijfsvergunning. Het wachten op het verlossende woord duurt eindeloos en trekt een zware wissel op de tiener.

Watani my Homeland – Op de vlucht voor oorlog

Ondanks de oorlog in Syrië besluit een vader in Aleppo om niet te vluchten, maar met zijn vrouw en vier jonge kinderen in hun thuisland te blijven en te vechten voor een beter bestaan. Alles verandert wanneer vader op een dag wordt meegenomen door IS. Moeder besluit dat het tijd is om te vertrekken en vlucht samen met de kinderen naar Duitsland.

DETAILS

Prijs:€ 11,50 per student
Duur:1 dagdeel
Aantal studenten:15 - 30 per groep

*Prijzen zijn inclusief btw.

Interessant voor studenten:

Internationale Betrekkingen
Rechten
Filosofie
Politicologie
Sociologie
Filmstudies

Samen met

Meer inspiratie nodig? Kijk hier eens

Sneak Preview: kijk alvast naar de trailer van Stranger in Paradise

Combi-excursie: Filmhuis Den Haag

Over de manier waarop Europa omgaat met vluchtelingen.

Leestip: Terug naar Turkije, kan dat?

Combi-excursie: Filmhuis Den Haag 2

Journalist Fernande van Tets onderzoekt vanuit Griekenland de impact van de deal die de EU en Turkije over vluchtelingen sloten. Lees haar reportages en je bent bij.


Lees meer »

Minidocu's uit het azc

Thaeer Nabil Muhreez uit Damascus is vader, echtgenoot en documentairemaker. Via de gammele zeeroute naar Lesbos belandde hij Nederland. In Syrië maakte hij films en documentaires over van alles en daar gaat hij hier gewoon mee door. ‘Ik wil Nederland laten zien wie wij zijn,’ vertelt hij. In samenwerking met collega Issa Shaker van RNW Media heeft hij vier films gemaakt. De eerste is nu uit. (via whocares.me)


Lees meer »
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.