Grenzeloze verhalen

Humanity House, Filmhuis Den Haag en Movies that Matter bieden het combinatie-programma Grenzeloze verhalen aan, waarin studenten inzicht krijgen in thema’s als conflict, migratie en mensenrechten. Door het beleven van de Ervaringsreis en het bekijken van een film verplaatsen studenten zich op verschillende manieren in het leven van een vluchteling.

De Ervaringsreis
Tijdens de Ervaringsreis in het Humanity House beleven studenten hoe het zou zijn om te moeten vluchten uit een conflictgebied. Aan het einde van de reis kunnen ze virtueel in gesprek met 8 mensen die hun persoonlijke vluchtverhaal delen doormiddel van video’s, foto’s en meegenomen bezittingen.

De film – Watani my Homeland
Voor of na de ervaringsreis bekijkt de klas in het Filmhuis Den Haag de documentaire ‘Watani My Homeland’. In deze documentaire wordt een gezin gevolgd uit Aleppo. Ondanks de oorlog in Syrië besluit de vader om niet uit Aleppo te vluchten, maar met zijn vrouw en vier jonge kinderen in hun thuisland te blijven en te vechten voor een beter bestaan. Alles verandert wanneer de vader op een dag wordt meegenomen door IS. De kinderen vertrekken dan samen met hun moeder naar Duitsland.

Dit programma is te reserveren bij het Filmhuis Den Haag. De afdeling Educatie is te bereiken via educatie@filmhuisdenhaag.nl en maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur via 070-3656030. Heb je al een programma in gedachten? Vul dan het aanmeldformulier in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.