Grenzeloze verhalen

Humanity House, Filmhuis Den Haag en Movies that Matter bieden het combinatie-programma Grenzeloze verhalen aan, waarin leerlingen inzicht krijgen in thema’s als conflict, migratie en mensenrechten. Door het beleven van de Ervaringsreis en het bekijken van een film verplaatsen leerlingen zich op verschillende manieren in het leven van een vluchteling.

De Ervaringsreis
Tijdens de Ervaringsreis in het Humanity House beleven leerlingen hoe het zou zijn om te moeten vluchten uit een conflictgebied. Aan het einde van de reis kunnen ze virtueel in gesprek met 8 mensen die hun persoonlijke vluchtverhaal delen doormiddel van video’s, foto’s en meegenomen bezittingen.

De film – Te Ver Weg
Voor of na de ervaringsreis bekijkt de klas in het Filmhuis Den Haag de innemende speelfilm ‘Te Ver Weg’. In ‘Te Ver Weg’ merkt de 12-jarige Ben al snel dat hij een buitenbeentje is op zijn nieuwe school. Totdat een ander buitenbeentje zich meldt bij de voetbalclub; de 12-jarige Tariq, gevlucht uit Syrië. Als blijkt dat Tariq geen wedstrijden mag voetballen omdat hij geen spelersvrergunning heeft, neemt Ben hem op sleeptouw en worden ze vrienden voor het leven.

Dit programma is te reserveren bij het Filmhuis Den Haag. De afdeling Educatie is te bereiken via educatie@filmhuisdenhaag.nl en maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 12.30 uur via 070-3656030. Heb je al een programma in gedachten? Vul dan het aanmeldformulier in, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.