De Ontmoeting - Humanity House
De Ontmoeting
De ontmoeting
De ontmoeting 1De ontmoeting 2De ontmoeting

AYHAM: “ALS ER EEN DEUR DICHT GAAT, GAAT ER EEN ANDERE OPEN.”

Was je bang tijdens je vlucht? Wat herinnert je hier in Nederland het meest aan thuis? Wat is jouw toekomstdroom? Deze en andere vragen kunnen studenten stellen aan voorlichters van VluchtelingenWerk Nederland en Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs. Zij delen hun persoonlijke vluchtverhaal. Dit programma maakt het actuele thema migratie voor studenten begrijpelijk en invoelbaar.

De studenten zullen ontdekken dat ‘een vluchteling’ een mens is net als zij, met dromen, gevoelens en angsten. Iemand die naar school gaat of werkt, graag tijd doorbrengt met zijn familie en vrienden en leuke dingen doet. Kortom: een leven leidt dat helemaal niet zo anders is als dat van hen.

We bieden je twee mogelijkheden: een programma als aanvulling op de ervaringsreis van 30 minuten en een losstaand programma van 60 minuten. In beide programma’s staat het persoonlijke vluchtverhaal van de voorlichter centraal.

I.c.m. de Ervaringsreis – 30 min.

Na afloop van de ervaringsreis – waarin studenten zelf ervaren hoe het zou zijn om te moeten vluchten – vertelt Sahar, Convoi of een andere voorlichter zijn of haar persoonlijke verhaal. Dit bestaat uit drie delen: het leven in het thuisland, de vlucht en het leven in Nederland. Studenten krijgen alle ruimte om vragen te stellen.

Losstaand programma – 60 min.

De focus van dit programma is het verhaal van Sahar, Convoi of een andere voorlichter, maar – zoals we dit ook doen bij de ervaringsreis – bereiden we dit gesprek voor met een inhoudelijke inleiding: hoeveel vluchtelingen zijn er wereldwijd? Welke landen vangen ze op? Waar vluchten ze naartoe? Zo weten je studenten in welke context het verhaal van de voorlichter te plaatsen is.

 

Details

Boeken:Mail naar reserveren@humanityhouse.org voor informatie over de beschikbaarheid van het programma.
Duur en prijs:30 min. | €100,-
60 min. | €200,-
Betaling:Per factuur
Aant. studenten:max. 30 per groep

*Prijzen zijn inclusief btw.


Reserveren

Interessant voor studenten:

Internationaal Recht
Journalistiek
Rechten
Culturele Antropologie
Sociologie
Conflictstudies
Ontwikkelingsstudies
Politicologie
Internationale Betrekkingen
Europese Studies
Filosofie
Taal- en Cultuurstudies
Geschiedenis
Psychologie

Samen met

Bezoekers aan het woord
 • Larissa (11 jaar): Het Humanity House is abnormaal. Zo raar dat wat voor ons niet normaal is, voor anderen wel normaal is.
 • Sabine (15): Ik vind mijn spullen nu ineens veel minder belangrijk dan ik dacht. Het belangrijkste is dat ik bij mijn familie ben.
 • Ik wil meer weten

  Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

  * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik heb een vraag, bel me terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.