Anna: “Houd vol. Alles komt goed.”

Wanneer besloot je te vluchten en hoe kijk je naar de situatie in je thuisland? Waar loop je tegen aan als nieuwkomer in Nederland en hoe zie je je toekomst voor je? Deze en andere vragen kunnen studenten stellen aan Anna (Azerbeidzjan), Mohammad (Irak) of Adnan (Irak). Zij ontvluchtten hun land en delen in dit programma hun persoonlijke verhaal.

Anna moest door toedoen van een onafhankelijkheidsstrijd haar thuisland verlaten, Mohammad maakte als kind met het hele gezin een lange reis naar Nederland en Adnan vluchtte tijdens de “vluchtelingencrisis” alleen uit Irak.

Studenten krijgen de kans persoonlijk kennis te maken met iemand die is gevlucht, door te luisteren naar een aangrijpend verhaal met de mogelijkheid om tijdens de presentatie en na afloop vragen te stellen. In dit programma krijgen studenten inzicht in de belevingswereld van iemand die huis en haard moest verlaten en in Nederland een nieuw leven heeft moeten opbouwen.

Het programma is te boeken als aanvulling op de ervaringsreis (30 minuten) of als losstaand programma (60 minuten).

Combineer met de ervaringsreis – 30 min.

Na afloop van de ervaringsreis luisteren de studenten naar het verhaal van Anna, Mohammad of Adnan en krijgen alle ruimte om vragen te stellen.

Als losstaand programma – 60 min.

Voorafgaand aan het persoonlijke vluchtverhaal van Anna, Mohammad of Adnan helpen we studenten begrijpen waarom mensen vluchten en hoe gedwongen migratie zich over de wereld verspreid. Zo weet de groep in welke context het persoonlijke vluchtverhaal te plaatsen is.