Voortgezet onderwijs - Humanity House
Voortgezet onderwijs
Voor de pers 3

Hoe is het om te moeten vluchten?

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Wat doet dit met jouw leerlingen?

Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit. Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s rondom vluchtelingen, oorlog en noodhulp invoelbaar en bespreekbaar. Wat zijn de verhalen van de mensen achter de cijfers? Kunnen jouw leerlingen deze cijfers plaatsen? Kunnen ze zich verplaatsen in mensen die moeten vluchten voor oorlog en conflict?

Humanity House draagt bij aan de ontwikkeling van vaardigheden binnen het thema burgerschap. Wij stellen leerlingen in staat de dialoog aan te gaan en een eigen standpunt te bepalen ten aanzien van maatschappelijke, mondiale en internationale ontwikkelingen in de wereld. Door middel van onze interactieve lesvormen ervaren je leerlingen wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap voor hen betekenen.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die gevlucht is. Een half uur lang vertelt een van hen zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen. Ook is het mogelijk een combi-excursie met Filmhuis Den Haag aan te vragen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

DETAILS

Aantal leerlingen:Max. 30 per groep
Aantal begeleiders:2 vanuit school
Dagen:Maandag - vrijdag

Wereldburgerschap

Onze samenleving kent vele culturen, religies, politieke overtuigingen en denkbeelden. Voor jongeren die midden in deze samenleving staan, is het belangrijk om te weten wat er speelt en zich daar een mening over te vormen.
Humanity House brengt de actualiteit dichterbij en laat leerlingen met een open blik naar de wereld kijken.

Overzicht Lesprogramma's:


Bezoekers aan het woord
 • Docent ID College: Het effect dat jullie beogen te bereiken, dat mensen zich enigszins kunnen inleven
  in vluchtelingen, is zeker overgekomen bij mijn leerlingen.
 • Saskia, leerkracht Basisonderwijs: Ik heb mijn leerlingen vol verwondering zien rondlopen. Door hen zelf dingen te laten ontdekken wordt een onderwerp als noodhulp ineens veel duidelijker.
 • Ik wil meer weten

  Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

  * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik heb een vraag, bel me terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.