Humanity House is weer open

Goed nieuws: Humanity House is weer open! Ook onze podiumprogramma’s, educatieve programma’s en zaalverhuringen zijn weer van start gegaan. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen vanuit het RIVM.

Nieuwe openingstijden

Sinds 5 juni kent ons museum nieuwe openingstijden:

Vrijdag 10.00 – 17.00 uur

Zaterdag 12.00 – 17.00 uur

Zondag 12.00 – 17.00 uur

Maandag t/m donderdag is het museum gesloten voor individuele bezoekers. We zijn dan wel open voor zaalhuur, educatie en programmering.

Online reserveren en tijdslots

Vanaf 5 juni kun je alleen met een vooraf gereserveerd toegangsticket ons museum bezoeken. Dit kan via ons online reserveringssysteem waar je een ticket kan kopen voor een specifieke dag en tijdslot om het maximaal aantal bezoekers te reguleren en de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.

Een veilig bezoek aan ons museum

Ons museum voldoet aan alle preventierichtlijnen die zijn vastgelegd in het protocol ‘veilig museumbezoek’ en van de RIVM.

 • Zo zorgen we er voor dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden in het museum en ook vóór het museum. We hebben hiervoor speciale looproutes en ‘signing’ ontwikkeld.
 • Er is desinfecterende handgel aanwezig op centrale plaatsen in het museum en er zijn voldoende handenwas-faciliteiten. Ook bij binnenkomst vragen we je, om je handen te desinfecteren met handgel.
 • We ontsmetten ons pinapparaat, de deurknoppen, trapleuningen, liftknoppen en de toiletten 3 keer per dag extra, naast de regulieren schoonmaakbeurten.
 • Ons team is geïnstrueerd zorgvuldig om te gaan met eigen hygiëne, zowel thuis als op de werkvloer. We hebben onze werknemers verzocht hun gezondheid goed in de gaten te houden. Indien zij gezondheidsklachten ervaren zoals koorts en/of verkoudheid komen zij niet naar werk, conform het advies van het RIVM en de GGD.

Wat vragen we van jou?

We vragen van jou ook je medewerking, om het museumbezoek veilig en verantwoord museumbezoek te laten verlopen:

 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten. Je bent welkom als jij en je huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
 • Het dragen van een mondkapje in ons museum is verplicht. Je moet het mondkapje zelf meenemen.
 • Als je vooraf een reservering hebt gemaakt, kom je op tijd of maximaal 5 minuten voor starttijd – dus niet eerder – om wachtrijen te voorkomen.
 • Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer.
 • In Humanity House zijn alle betalingen pin-only.
 • Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet horen tot je eigen gezelschap.
 • Volg altijd de hygiëne maatregelen en de aanwijzingen van museummedewerkers.

Voor schoolgroepen

Hoe zorgen we voor een veilig bezoek?

 • Er is desinfecterende handgel aanwezig op centrale plaatsen in het museum en er zijn voldoende handenwas-faciliteiten. Voorafgaand aan het programma worden alle leerlingen gevraagd om de handen te desinfecteren met handgel. Na afloop van elk schoolbezoek worden alle materialen, knoppen en touchscreens tevens ontsmet.
 • Wij zorgen ervoor dat er in het museum telkens maar één groep van één school aanwezig is. Zo voorkomen we dat leerlingen van verschillende scholen elkaar tegenkomen.
 • Ons team is geïnstrueerd om zorgvuldig om te gaan met de eigen hygiëne, zowel thuis als op de werkvloer. Onze medewerkers zijn verzocht om hun gezondheid goed in de gaten te houden. Indien zij gezondheidsklachten ervaren zoals koorts en/of verkoudheid komen zij niet naar werk, conform het advies van het RIVM en de GGD.

Wat vragen we van schoolgroepen?

 • We verzoeken scholen om voorafgaand aan de de excursie te controleren of er leerlingen zijn die ziek zijn en deze niet mee te nemen naar het Humanity House. We verlenen geen toegang tot het Humanity House aan leerlingen of begeleiders die symptomen van verkoudheid of koorts ervaren.
 • Het is vooralsnog niet mogelijk om zonder reservering het museum te bezoeken.
 • De aanwezige museumdocent legt tijdens het programma uit wat de maatregelen zijn. Alle leerlingen en leerkrachten worden gevraagd deze maatregelen na te leven.
 • Om 1,5 meter afstand tussen studenten (mbo, hbo en wo) te kunnen garanderen, hanteren we een maximum aantal van 16 personen (studenten en begeleiders) per groep. Blijkt de groep bij aankomst te groot, zal niet iedereen kunnen deelnemen aan het educatieve programma.

Wil jij ons museum binnenkort bezoeken? Boek dan via ons online reserveringssysteem je kaartje of koop een kaartje aan de kassa.

Wil jij een zaal huren bij Humanity House? Wij zorgen ervoor dat dat veilig kan. Bekijk hier de maatregelen en richtlijnen voor onze zaalverhuur. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Heb je nog verdere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.