YVONNE: “IK VOEL ME GEEN VLUCHTELING IN NEDERLAND, IK VOEL ME EEN NEDERLANDER.”

Vluchtelingen beheersen het nieuws. Maar vaak wordt er óver hen gepraat, in plaats van mét hen. In Het Humanity House komen vluchtelingen zelf aan het woord. Want waarom laat iemand alles achter? En wat maakt een vluchteling allemaal mee tijdens en na zijn vlucht?

In onze ervaringsreis kruipen studenten in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoeten ze acht mensen die hun vluchtverhaal vertellen. Yvonne Artis Shaw uit Jamaica bijvoorbeeld, een activiste die zich inzet voor de homogemeenschap en werkt voor de eerste LHBT-organisatie van Jamaica: J-FLAG. En de Irakese Akhrat Selevani, die vertelt hoe het voor haar was om acht jaar lang in allerlei Nederlandse asielzoekerscentra te wonen en te wachten.

Combineer!

Combineer de ervaringsreis met een inhoudelijk programma van een van onze partners: Humanitair Oorlogsrecht presentatie van het Rode Kruis of het college Humanitaire Bezorgdheid van ICCO en Kerk in Actie. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht of het programma combineren met een bezoek aan het Filmhuis Den Haag.