De Ervaringsreis - Humanity House
De Ervaringsreis

YVONNE: “IK VOEL ME GEEN VLUCHTELING IN NEDERLAND, IK VOEL ME EEN NEDERLANDER.”

Vluchtelingen beheersen het nieuws. Maar vaak wordt er óver hen gepraat, in plaats van mét hen. In Het Humanity House komen vluchtelingen zelf aan het woord. Want waarom laat iemand alles achter? En wat maakt een vluchteling allemaal mee tijdens en na zijn vlucht?

In onze ervaringsreis kruipen studenten in de huid van een vluchteling. Daarna ontmoeten ze acht mensen die hun vluchtverhaal vertellen. Yvonne Artis Shaw uit Jamaica bijvoorbeeld, een activiste die zich inzet voor de homogemeenschap en werkt voor de eerste LHBT-organisatie van Jamaica: J-FLAG. En de Irakese Akhrat Selevani, die vertelt hoe het voor haar was om acht jaar lang in allerlei Nederlandse asielzoekerscentra te wonen en te wachten.

Combineer!

Combineer de ervaringsreis met een inhoudelijk programma van een van onze partners: Humanitair Oorlogsrecht presentatie van het Rode Kruis of het college Humanitaire Bezorgdheid van ICCO en Kerk in Actie. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht of het programma combineren met een bezoek aan het Filmhuis Den Haag.

Details

Duur:90 min.
Prijs:€7,50 per student
I.c.m. een presentatie:€12,50 per student
Betaling:Per factuur
Aant. studenten:15 - 30 per groep

*Prijzen zijn inclusief btw.


Reserveren

Interessant voor studenten:

Internationaal Recht
Journalistiek
Rechten
Culturele Antropologie
Sociologie
Conflictstudies
Ontwikkelingsstudies
Politicologie
Internationale Betrekkingen
Europese Studies
Filosofie
Taal- en Cultuurstudies
Geschiedenis
Psychologie

HUMANITAIRE ORGANISATIES

Zoek je meer informatie over rampen en conflicten? Organisaties als het Rode KruisUNHCRStichting Vluchteling en andere partners van Humanity House hebben uitgebreide informatie en onderzoeksrapporten op hun websites staan.

Op zoek naar inspiratie? Zie hieronder!

De Deal

De Deal - Humanity House

Op 19 maart 2016 sloot de Europese Unie (EU) een deal met Turkije om de grote vluchtelingenstroom beheersbaar te maken. Een noodzakelijk kwaad volgens sommigen, een duivelspact volgens anderen. Bekijk deze documentaire voor een kritisch analyse over de effectiviteit van de wet.

ONTMOET YVONNE

Yvonne zet zich als activist in voor de homogemeenschap en werkt voor de eerste LHBT-organisatie van Jamaica: J-FLAG. Van haar buren hoort ze op een dag dat mensen haar huis in brand willen steken. Vanaf dat moment is haar situatie te gevaarlijk om in Jamaica te blijven.


Lees meer »

PODCASTS

Podcasts - Humanity House

Als aanvulling op de verhalen in het museum, heeft Humanity House een podcast ontwikkeld. Luister naar de verhalen van Bruce, Shaza, Yvonne, Aiham en Lidija.


Lees meer »
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.