Regels in oorlogstijd

Combineer je museumbezoek met een presentatie over het Humanitair Oorlogsrecht (HOR), gegeven door het Rode Kruis. Het HOR probeert gewapende conflicten een stukje menselijker te maken. De hoofdregels zijn simpel:

  1. Spaar burgers, gewonde en zieke soldaten, krijgsgevangenen en medische hulpverleners.
  2. Gebruik geen wapens die geen onderscheid kunnen maken tussen strijders en burgers of onnodig lijden en schade veroorzaken.

Tijdens de presentatie gaat een ervaren vrijwilliger van het Rode Kruis in op vragen als: Wat zijn de dilemma’s die je tegenkomt als hulpverlener in een conflictgebied? Welke partijen zijn betrokken bij een conflict? En welke regels gelden tijdens conflicten?

De presentatie wordt altijd door een of twee ervaren vrijwilligers van het Rode Kruis gegeven die zo goed mogelijk aansluiten bij de groep. Zij zorgen ervoor dat de nieuwste materialen beschikbaar zijn en updaten de presentaties regelmatig om ze actueel te houden. Daarnaast kunnen ze de presentatie ook aanpassen om aan bepaalde wensen van de groep te voldoen, bijvoorbeeld door dieper op een specifiek onderdeel van het HOR in te gaan.

Catering en High Tea

Al onze arrangementen zijn uit te breiden met catering op maat. Zo kunnen we je ontvangen met koffie, thee en diverse zoetigheden. Een uitgebreide lunch of een heerlijke High Tea behoren ook tot de mogelijkheden. Onze vaste cateraar, Juni Lekkernijen, werkt uitsluitend met biologische, duurzame en seizoensproducten.

  • Prijs per persoon voor een High Tea: vanaf €10,-
  • Dieetwensen? Onze cateraar Juni Lekkernijen kan hier rekening mee houden

Meer informatie

We bespreken graag jouw wensen voor een geslaagd arrangement in het Humanity House. Stuur vandaag nog een aanvraag via zaalhuur@humanityhouse.org of bel met de medewerkers van Zaalverhuur op 070 31 000 58.