Dagje Den Haag

Ben je van plan om Den Haag, de stad van Vrede & Recht, een dag(deel) te bezoeken met je klas? Boek dan de combi-excursie van Museum de Gevangenpoort en Humanity House. Twee instellingen die op loopafstand van elkaar liggen!

Vrede, recht en veiligheid

Bezoek met je klas twee bijzondere Haagse musea, waar verhalen en beleving centraal staan. In het Humanity House kruip je in de huid van een vluchteling tijdens de ervaringsreis en ervaar je hoe het voelt om op de vlucht te moeten voor een ramp of conflict. In Museum de Gevangenpoort stap je in de lang vervlogen voetsporen van gevangenen. Studenten maken zo op een voor hen aansprekende manier kennis met thema’s als democratie, vrede & veiligheid en (internationaal) recht.

Combineer!

Het is mogelijk om deze combi-excursie uit te bouwen met een van onze andere lesprogramma’s. Speel bijvoorbeeld de Humanity Game en zie hoe je studenten als noodhulpverleners voor lastige dilemma’s komen te staan of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen.