Hanneke Propitius nieuwe directeur Humanity House


Hanneke Propitius is per 1 oktober de nieuwe directeur van Humanity House. Propitius volgt Lisette Mattaar op, die sinds 2010 deze positie heeft vervuld en nu de overstap naar het vfonds maakt.

Hanneke Propitius(1972) is de afgelopen acht jaar werkzaam geweest als interim manager en strategisch adviseur bij onder meer Aids Fonds, MVO Nederland en Artsen zonder Grenzen. Daarvoor werkte ze onder andere als Manager Marketing, Communicatie & Fondsenwerving bij Cordaid. Propitius heeft in deze functies met succes fondsenwerving strategieën, merkbeleid en strategische meerjarenplannen geïmplementeerd.

Nora Stehouwer-van Iersel, bestuursvoorzitter: “Wij zijn zeer gelukkig met de komst van Hanneke. Met haar ruime ervaring in managementposities, brede kennis van marketing, fondsenwerving en business development en sterk netwerk, vertrouwen we erop dat Hanneke alles in huis heeft om Humanity House verder te ontwikkelen.”

Propitius over haar nieuwe functie: “Humanity House is uniek in de wijze waarop zij jongeren weet te betrekken bij actuele vraagstukken rond conflict en oorlog. Met een aansprekend educatie programma en de unieke ‘ervaringsreis’ worden jaarlijks meer dan 22.000 leerlingen bereikt en geraakt. Door de inhoudelijke programmering rondom humanitaire thema’s, van persoonlijke verhalen tot filmavonden in de openlucht, heeft Humanity House een onmisbare positie in Den Haag, de stad van Vrede en Recht. Ik wil met het gedreven team doorgaan op de ingeslagen weg van cultureel ondernemerschap en de samenwerking met onze partners versterken en verbreden.”