Fair Fashion Lab Les

Achter onze dagelijkse kleding gaat een wereld van uitbuiting schuil. Elke dag werken wereldwijd zo’n 30 miljoen mensentegen minimale beloning en onder erbarmelijke omstandigheden aan goedkope kleding.  Een lange reeks van fabrieksrampen bereikte 24 april 2013 een dieptepunt, toen een kledingfabriek in het Rana Plaza in Bangladesh instortte, waarbij ruim 1.100 mensen omkwamen.

Hoe kan de kledingindustrie eerlijker en humaner? Wat kun jij doen? Met de tentoonstelling Fair Fashion Lab zoekt het Humanity House nadrukkelijk de dialoog met de kledingindustrie, de politiek en met jou! Ga samen met ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers aan de slag met creatieve oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie tijdens de Fair Fashion Lab les.

 

Ons doel

Doelstelling - Met de Fair Fashion Lab les maken we leerlingen op interactieve wijze bewust van eerlijke kleding en zetten we ze aan tot handelen. Kleding is ook een goede aanleiding voor een gesprek over globalisering, mensenrechten, duurzaamheid en wereldburgerschap.

Lees meer ...
 

Wie draagt er eerlijke kleding?

De les - Je leerlingen checken de labels van elkaars kleding en ontdekken welke wereld erachter schuilgaat. Waar is het gemaakt? Door wie? In het Lab gaan ze aan de slag met oplossingen. Nieuwsgierig wat de les nog meer te bieden heeft?

Lees meer ...
 

Ter inspiratie

Tips - Inspiratie nodig voor in de klas? Test de kennis van jouw leerlingen met de online game 'Genaaid!'. Wijs een quizmaster aan voor de ‘Grote Klere Quiz' of kijk het filmpje van RamBam. Het zal hun blik op de kledingindustrie verruimen en hun bewustzijn vergroten.

Lees meer ...
 

Door wie?

Samenwerking - Het Humanity House werkt voor de Fair Fashion Lab les samen met de Schone Kleren Campagne, die zich al 25 jaar inzet voor goede arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Een aanvraag doen of een vraag stellen? Neem dan contact op met de afdeling educatie.

Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org