Nieuwsbrief april

Er is deze weken veel te doen in Den Haag op het gebied van vrijheid, vrede en mensenrechten. Zo is op dit moment het Movies that Matter Festival in volle gang. Voor het Humanity House betekent dit extra drukke tijden. Dagelijks stroomt het museum vol met leerlingen, die een filmbezoek combineren met onze ervaringsreis. Zo kunnen ze het persoonlijke verhaal uit de film koppelen aan wat ze ervaren in het museum.

Ook beginnen op 12 april de Haagse Vrijheidsweken weer, met debatten, tentoonstellingen, films en optredens rond het thema vrijheid. Wij vertonen in dat kader de documentaire ‘Stad van twee lentes’. Een film over de wederopbouw van Mosul, die een intiem portret schetst van de impact van oorlog en je daarnaast een inkijkje biedt in het werk van de internationale gemeenschap in oorlogsgebied.

Wij hopen je te zien in het Humanity House!

Wed 03.04 17.00 uur

HagueTalks: Hoe maken we recht toegankelijker?

Interactief debat - Hoe zorg je ervoor dat mensen over de hele wereld toegang krijgen tot recht en rechtspraak?

Lees meer ...
Mon 08.04 19.00 uur

Humanitaire Hangijzers: waarom staan lokale hulporganisaties niet aan het roer?

Debat - In gesprek met humanitair expert Jemilah Mahmood over waarom het zo ingewikkeld is om de verhoudingen tussen internationale en lokale hulporganisaties te veranderen.

Lees meer ...
Wed 17.04 20.00 uur

Feministische stemmen & revolutionaire muziek

Muziek & gesprek - Hoe kan femicide en geweld tegen vrouwen gestopt worden? Welke inspirerende voorbeelden zijn er in Mexico? Een avond vol gesprek en muziek met feministen, journalisten en muzikanten uit Latijns Amerika.

Lees meer ...
Thu 18.04 19.30 uur

Docu: Stad van twee lentes

Documentaire - Als de oorlog met IS in Irak bijna ten einde is, keert de elfjarige Ala' met haar familie terug naar Mosul. Tegelijkertijd werken de VN en Nederlandse ambassade om mensen te helpen veilig terug te keren.

Lees meer ...
Wed 24.04 15.00 uur

De lessen van hulpverleners in Syrië en de regio

Gesprek - Hulpverleners die actief zijn in Syrië en de regio praten over hun werk, de uitdagingen waar zij mee te maken krijgen en welke lessen zij hebben geleerd.

Lees meer ...

Tentoonstelling

Cartooning Syria

In de tentoonstelling Cartooning Syria vertellen Syrische cartoonisten hun verhaal over 8 jaar protest en oorlog in Syrië. Je ziet er honderden cartoons -deels in print, deels in projecties - van 39 kunstenaars. Wegens succes verlengd!


Lees meer ...
 

Zaalhuur

Nationale Meeting Award!

Humanity House heeft de derde prijs gekregen bij de Nationale Meeting Awards! Hiermee staan we in de top 3 van beste meeting- en eventlocaties tot 100 personen in Nederland, die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap.


Lees meer ...
 

Blog

Kijk terug: AfricaTalks

In deze allereerste editie van AfricaTalks vertellen drie krachtige vrouwen uit verschillende landen in Afrika hoe zij zorgen voor verandering. Kijk alle fragmenten terug op onze blog.


Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org