Humanitaire Bezorgdheid - Humanity House
Humanitaire Bezorgdheid
Humanitaire bezorgdheid 10

College noodhulp en structurele samenwerking

Als er elders in de wereld een probleem dreigt te ontstaan of al gaande is, staan we klaar om te helpen. We zijn ten slotte humanitair begaan met het lot van armen, rechtelozen en slachtoffers van (natuur)geweld. Wereldwijd zijn er dan ook talloze organisaties die zich vanuit filantropische principes inzetten voor het verbeteren van mensenlevens.

Maar, de crisis lijkt nu ook toegeslagen in de hulporganisaties zelf. Is de hulp die we verlenen eigenlijk wel effectief? Wie wordt hiermee geholpen en wie niet? En leidt het verlenen van hulp niet tot afhankelijkheid?

De kritiek op noodhulp- en ontwikkelingsbeleid zwelt aan, terwijl de behoefte, door toedoen van grootse natuurrampen en conflicten, jaarlijks stijgt.

Wat gaan de studenten doen?

In dit programma gaan studenten in gesprek met Douwe Slot (voorlichter rampenpreventie, ICCO en Kerk in Actie) om dit vraagstuk te onderzoeken. Wat zijn de valkuilen in de humanitaire hulpverlening en op welke manier kan er toch een constructieve bijdrage worden geleverd in het herstellen van een getroffen gebied?

Details

Duur:60-70 min.
Prijs:€7,50 per student
I.c.m. ervaringsreis:€12,50 per student
Betaling:Per factuur
Aant. studenten:15 - 30 per groep

*Prijzen zijn inclusief btw.
*Het programma is op aanvraag uit te voeren en te combineren met de ervaringsreis.


Reserveren

Interessant voor studenten:

Internationale Betrekkingen
Rechten
Filosofie
Politicologie
Conflictstudies
Development Studies
Disaster Management Studies

SAMEN MET

Dit programma bieden wij aan in samenwerking met ICCO en Kerk in Actie. Als internationale ontwikkelingssamenwerking organisatie spannen zij zich in voor een wereld zonder armoede en onrecht. In actie voor de naaste; dichtbij en ver weg. Geen mens uitgezonderd. Dit doen zij door met lokale organisaties en kerken samen te werken, zo’n 900 wereldwijd.

Kijk hieronder voor inspiratie!

Wederopbouw in Nepal

Humanitaire bezorgdheid 3

De wederopbouw van Nepal komt een jaar na de verwoestende aardbeving nog steeds niet van de grond. Wat is er nodig om dit land op weg te helpen?

De Nederlandse Humanitaire top

Humanitaire bezorgdheid 11

Op 12 februari 2015 organiseerden tien Nederlandse noodhulporganisaties de Nederlandse Humanitaire Top, een evenement waarbij experts, hulpverleners en wetenschappers noodhulp grondig onder de loep namen. Interessant, maar wat levert zo’n dag debatteren eigenlijk op?


Lees meer »

Crowdfunding voor wederopbouw

Humanitaire bezorgdheid 8

Een jaar geleden werd Nepal opschrikt door een zware aardbeving. Via crowdfunding-campagnes haalden particulieren miljoenen euro’s op voor de wederopbouw. Slim en snel, of onhandig en onprofessioneel?


Lees meer »
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.