Voor de pers - Humanity House
Over ons

Voor de pers

Welkom in het perscentrum van Humanity House.

Hier vind je persberichten, foto’s en informatie over het museum en onze activiteiten.

De foto’s kunnen rechtenvrij worden gebruikt voor promotionele doeleinden. Vermelding van de fotograaf is daarbij verplicht. Vermenigvuldiging en commercieel gebruik zijn niet toegestaan.

Wij ontvangen heel graag een exemplaar of notificatie van eventuele publicaties.

Voor persvragen kun je contact opnemen met Maaike Smulders via telefoonnummer 070 31 000 50.

Beeldbank

Wij beschikken ook over een beeldbank, voor toegang graag contact opnemen met ons.

Den Haag Zaal 18Voor de pers 9Voor de pers 8Voor de pers 19Museum 1Voor de pers 7Voor de pers 21Voor de pers 6Voor de pers 5Voor de pers 4Voor de pers 3Hanneke Propitius - directeur Humanity House

Persberichten

Blijf op de hoogte via de digitale nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.


Hanneke Propitius - directeur Humanity House

Hanneke Propitius nieuwe directeur Humanity House

Hanneke Propitius is per 1 oktober de nieuwe directeur van Humanity House in Den Haag. Propitius volgt Lisette Mattaar op, die sinds 2010 deze positie heeft vervuld en nu de overstap naar het vfonds maakt.

Open persbericht (PDF)
Uitnodiging Afscheidsborrel Lisette Mattaar

Directeur Humanity House zet nieuwe stap in loopbaan

Lisette Mattaar neemt per oktober afscheid als directeur van Humanity House. Ze maakt de overstap naar het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) waar zij de nieuwe directeur wordt.

Open persbericht (PDF)

Bios in de Buitenlucht 2019

Elke donderdagavond in augustus opent het terras van Humanity House voor Bios in de Buitenlucht 2019. Geniet van spraakmakende en ontroerende documentaires waarin mensen uit allerlei verschillende windstreken jou een kijkje bieden in hun wereld.

Open persbericht (PDF)
Cartooning syria Hani Abbas

Cartooning Syria

De expositie Cartooning Syria toont 8 jaar opstand en oorlog in Syrië door de ogen van Syrische cartoonisten. Van 12 maart t/m 7 april 2019 gratis te bezoeken in het Humanity House.

Open persbericht (PDF)
Nacht van het Conflict 71

Nacht van het Conflict

Festival ‘Nacht van het Conflict’ over internationale vrede en veiligheid op 15 december 2018 in Theater aan het Spui.

Open persbericht (PDF)
Tentoonstelling: Where will we go? | Kadir van Lohuizen

Where will we go - Kadir van Lohuizen

Topfotograaf Kadir van Lohuizen reisde de hele wereld over om de gevolgen van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel in beeld te brengen. Het resultaat kun je zien in de indrukwekkende tentoonstelling ‘Where will we go’ die t/m 30 nov 2018 op de Boulevard in Scheveningen staat.

Open persbericht (PDF)
Voorkant pand Humanity House

Steun voor Humanity House vanuit nieuwe Haagse coalitie

De nieuwe Haagse coalitie presenteerde op dinsdag 29 mei het coalitieakkoord “Den Haag, Stad van Kansen en Ambities”. Hierin staat onder andere het besluit om het Humanity House in 2019 en 2020 financieel te steunen met 200.000 per jaar.

Open persbericht (PDF)
Theater - Alternatieve Veiligheidsraad - Humanity House

Humanity House, Het Nationale Theater en Instituut Clingendael brengen ‘Alternatieve Veiligheidsraad'

Nederland heeft in 2018 een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Aanleiding voor Humanity House, Het Nationale Theater en Instituut Clingendael om een ‘Alternatieve Veiligheidsraad’ bijeen te brengen in een reeks podiumprogramma’s. “We willen op een laagdrempelige manier maatschappelijke thema’s aankaarten”.

Open persbericht (PDF)
Voor de pers

Museum voor Vrede en Recht

Het college van B&W heeft uitgesproken dat ze geen mogelijkheden ziet om een Museum voor Vrede en Recht in Den Haag te realiseren. Humanity House, initiatiefnemer van het nieuwe museum: ‘We betreuren dit. We geloven nog steeds in het plan. We hopen nu op een andere manier de inwoners en bezoekers van Den Haag te blijven betrekken bij vrede en recht.’

Open persbericht (PDF)
Voor de pers 1

Vernieuwde ervaringsreis geopend

Op 9 februari 2017 is de vernieuwde ervaringsreis van het Humanity House in Den Haag officieel geopend door de 8 vluchtelingen die deel uitmaken van de collectie zelf, samen met hun familie, presentator Bahram Sadeghi en directeur Lisette Mattaar van het Humanity House.

Open persbericht (PDF)

Laatste kans: bezoek expositie de asielzoekmachine in de kerstvakantie

De expositie De Asielzoekmachine in het Humanity House in Den Haag is nog tot en met 7 januari te bezoeken. Deze innovatieve expositie geeft bezoekers een inkijkje in hoe het voelt om asielzoeker te zijn. Middels beeld en geluid ervaart men bijvoorbeeld hoe een medewerker van de Dienst Terugkeer en Vertrek mensen vertelt dat ze terug moeten naar hun land van herkomst.

Open persbericht (PDF)
Voor de pers 10

Moeilijke thema’s bespreekbaar voor kinderen in Humanity House

Zondag 13 september begint in het Humanity House de collegereeks Museum Jeugd Universiteit. In deze reeks kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar van september tot en met november door heel Nederland deelnemen aan drie colleges bij een museum. In het Humanity House kunnen kinderen kennis maken met thema’s als conflict, noodhulp en migratie. Deskundigen uit het vakgebied geven een inkijkje in hun werk, beantwoorden vragen en maken de lastige thema’s begrijpelijk en bespreekbaar.

Open persbericht (PDF)

Onze 100.000ste bezoeker: Liu Chang Wei uit Xianyang

Het moest een beetje met handen en voeten, maar het Humanity House in Den Haag verwelkomde hem donderdag 6 augustus als 100.000ste bezoeker: Liu Chang Wei uit de Chinese prefectuur Xianyang, bij Xi’an. Hij was in het museum op aanraden van zijn dochter, die via de telefoon ook voor hem als vertaler optrad.

Open persbericht (PDF)

Nederlandse Humanitaire Top

Tien hulporganisaties tekenen verklaring voor effectievere noodhulp.

Tijdens de Nederlandse Humanitaire Top hebben de organisaties hun aanbevelingen overhandigd aan de World Humanitarian Summit als Nederlandse inbreng voor de wereldtop in 2016 in Istanbul.

Open persbericht (PDF)

Fair Fashion Lab

Op donderdag 24 april 2014, exact een jaar na de schokkende ramp in de kledingfabriek in Rana Plaza Bangladesh, opent de tentoonstelling Fair Fashion Lab in het Humanity House Den Haag. Fair Fashion Lab zoekt, samen met modeontwerpers, kunstenaars, wetenschappers en consumenten, vanuit meerdere invalshoeken naar verrassende oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie. De tentoonstelling is te zien en te ervaren tot en met 31 december 2014.

Open persbericht (PDF)

Humanity City: inspirerende verhalen in een stad vol weldoeners

Van vrijdag 20 september 2013 t/m zondag 16 februari 2014 is in het Humanity House de tentoonstelling Humanity City te zien. De verrassende en informatieve tentoonstelling is opgezet als een kleurrijke stad van hoop en inspiratie. Beroemde en minder bekende mensen laten in hun huis zien hoe zij een bijdrage leveren aan een betere, mooiere en rechtvaardiger wereld. Bezoekers lopen van huis naar huis en krijgen met voorwerpen, foto’s en films, geschreven en gesproken teksten een beeld van de impact die een grote of kleinere actie kan hebben.

Open persbericht (PDF)
Voor de pers 17

Bekroonde fotograaf Espen Rasmussen voor het eerst in Nederland te zien

Van 3 juli tot en met 21 oktober 2012 loopt in het Humanity House de bijzondere fototentoonstelling Transit van de bekroonde Noorse fotograaf Espen Rasmussen. Transit staat symbool voor de 43 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Aan de hand van foto’s en video’s laat Espen Rasmussen het dagelijks leven zien van vluchtelingen uit tien landen, waaronder Afghanistan, Bangladesh, DR Congo, Colombia, Syrië en Jemen.

Open persbericht (PDF)
Voor de pers 16

Humanity On Tour

Humanity on Tour is het reizende programma van het Humanity House. In diverse steden duikt dit niet te missen object op, waarbinnen in je letterlijk en figuurlijk een ramp of conflict van wel heel dichtbij meemaakt. Een ervaring die je raakt en de vraag stelt: ‘Wat zou jij doen?’

Open persbericht (PDF)
Voor de pers 18

Interview met Henk Schut en Hans Wolbers

“Dit museum gaat dus over jóu!”, stellen ontwerpers van het Humanity House Henk Schut en Hans Wolbers. Dit interview is vrij van rechten en kan in zijn geheel of in fragmenten doorgeplaatst worden in media onder vermelding van de bron: Humanity House. Wij ontvangen graag een bewijsexemplaar van het artikel in PDF of in print aan.

Open persbericht (PDF)
Voor de pers 19

Prinses Margriet opent het Humanity House

Op 9 december 2010 opent H.K.H. der Nederlanden Prinses Margriet het Humanity House in Den Haag. Het Humanity House is een museum en platform over mensen getroffen door rampen en conflicten. Het kersverse museum aan de Prinsegracht 8 in Den Haag is vanaf 10 december toegankelijk voor publiek. Om de opening te markeren, is het Humanity House op deze vrijdag gratis toegankelijk.

Open persbericht (PDF)