Schrijven voor mensenrechten - Humanity House
27 november 2018

Schrijven voor mensenrechten

Pen jij tijdens de Write for Rights-schrijfactie ook een brief in het Humanity House om onrecht te bestrijden?

Amnesty International

Wil je mensen steunen die gediscrimineerd worden? Troost bieden aan activisten die gevangenen zitten? Autoriteiten vragen om gerechtigdheid? Op 10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Op deze dag organiseert Amnesty International hun jaarlijks Write for Rights-schrijfactie; wereldwijd schrijven honderdduizenden mensen brieven voor mensenrechten.

Write for rights amnesty International

Schrijven in het Humanity House

Op honderden plekken in Nederland kun je brieven schrijven. Zo ook in het Humanity House! Van 4 t/m 12 december kruip je bij ons in de pen. Want jouw woorden hebben effect! Meedoen is gratis en wij zorgen voor de benodigde materialen. Je hoeft je niet aan te melden van tevoren, dus loop gewoon lekker binnen.

International Queer & Migrant Film Festival

International Queer & Migrant Festival

Kom bijvoorbeeld tijdens het International Queer & Migrant Film Festival op 12 december een brief schrijven voor een LGBTI-activist! Zet je in voor de bescherming van de Oekraïense Vitalina Koval, die wordt bedreigd door rechtsextremistische groepen. Of schrijf voor gerechtigdheid voor de politica Marielle Franco uit Brazilië, die in maart 2018 werd vermoord. Als zwarte biseksuele vrouw uit een favela (sloppenwijk) streed zij onvermoeibaar voor de rechten van armen, de Afro-Braziliaanse jeugd, vrouwen en LGBTI’s.

Bron: Amnesty International

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: