5 jaar oorlog in Syrië - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
22.03.16 t/m 11.04.16

5 jaar oorlog in Syrië

Wat in 2011 begon als een lokaal protest tegen het regime van de familie Assad is uitgemond in een gruwelijk conflict waarin niemand gespaard wordt. Vijf jaar later blijft het geweld voortduren en hebben we te maken met de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Minstens 240.000 mensen zijn gedood en 1 miljoen gewond. De helft van de Syrische bevolking is op de vlucht geslagen. We mogen deze mensen niet vergeten en aan hun lot overlaten.

Op 22 maart verschijnt daarom een speciale Syrië bijlage bij de krant Trouw, vol met reportages, opiniestukken, foto’s en artikelen. Ook is er een expositie te zien in het Humanity House, met foto’s van Syrische vluchtelingen in de regio, in Europa en in Nederland. Met de krant en de expositie krijgen de Syrische vluchtelingen en de organisatie die voor hun werken een stem en gezicht. Het laat zien wat het betekent om te moeten vluchten en hoe belangrijk het is een veilig onderkomen te krijgen.

Over de krant en tentoonstelling

De bijlage en expositie zijn mogelijk gemaakt door: Humanity House, Vluchtelingenwerk Nederland, Rode Kruis, Stichting Vluchteling, Medair, Unicef, SOS kinderdorpen, ZOA, Syria Joint Response, Christelijk Noodhulpcluster, UNHCR, Ikea Foundation en What design can do


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de fotograaf

Mona van den Berg is freelance fotografe en werkt zowel voor media (o.a. Trouw, Vrij Nederland, het Parool,de Volkskrant en Al Jazeera) als voor non-gouvernementele organisaties (o.a. Warchild, KWF, Aidsfonds, Vluchtelingenwerk en Vereniging Nederlandse Gehandicaptenzorg). Haar stijl van fotografie is herkenbaar: rauw en werkelijkheidsgetrouw. In 2012 werd ze door Erwin Olaf in het vakblad Focus vermeld als Nederlands Talent. In 2014 won ze de tweede prijs van de Zilveren Camera in de categorie Binnenland Documentair.