Beauty in the Middle: Women of Congo Speak Out - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
22.04.15 t/m 31.05.15

Beauty in the Middle: Women of Congo Speak Out

Fotograaf vindt schoonheid temidden van verkrachtingscrisis in Democratische Republiek Congo

Seksueel geweld wordt in de Democratische Republiek Congo gebruikt als oorlogswapen en bedreigt de kwetsbare vrede in dit Centraal Afrikaanse land. Seksueel geweld, groepsverkrachtingen en slavernij worden door zowel het leger als rebellengroepen gebruikt. In de nasleep steunen overlevenden en activisten elkaar, helpen de draad van hun leven weer op te pakken en voeren actie voor gerechtigheid.

Beauty in the Middle: Women of Congo Speak Out geeft een uniek inkijkje in het door burgeroorlogen geteisterde oosten van Congo en de cruciale rol van vrouwelijke activisten in Congo spelen in de strijd tegen seksueel geweld en verkrachting.

Bekijk de indringende foto’s van de veelbekroonde fotograaf Pete Muller, die in 2014 naar het door oorlog verscheurde oosten van Congo afreisde om het werk van activisten en overlevers in beeld te brengen, van vrouwen die zich inzetten voor een duurzame oplossing tegen het geweld.

Over Mama Cash
Mama Cash is het oudste internationale vrouwenfonds – opgericht in Nederland in 1983. Zij ondersteunt overal ter wereld – ook in Nederland – vernieuwende en taboedoorbrekende initiatieven van vrouwen, omdat zij gelooft dat maatschappelijke verandering begint bij vrouwen en meiden.

Openingstijden
De kleinschalige tentoonstelling ‘Beauty in the Middle’ is te zien in de Foyer van het Humanity House en is gratis te bezichtigen. In uitzonderlijke gevallen is de Foyer gesloten voor bezoek, dat leest u altijd op deze plek terug.


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Het creatieve team achter dit project bestaat uit fotograaf Pete Muller (zie kleine foto, hij werkt voor o.a. New York Times, National Geographic, Time Magazine), documentaire filmmakers Jon Bougher en filmmaker en fotojournalist Kohl Threlkeld.