De Asielzoekmachine - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
01.04.16 t/m 07.01.17

De Asielzoekmachine

Van 1 april tot eind 2016 vertoont het Humanity House de expositie De Asielzoekmachine. In deze tentoonstelling nemen we de bezoeker mee in de wereld van asiel.

Deze wereld is voor de meesten van ons ver weg: zowel mentaal als fysiek. Al even ver weg van ons staan de mensen om wie het in deze wereld gaat: de asielzoekers. Zij komen uit een andere wereld. Een wereld die wij niet kennen maar ook liever niet willen kennen: van armoede, oorlog en geweld. We maken door middel van beeldende kunst, fotografie en video-installaties deze wereld invoelbaar. Het werk dat we tonen doet een beroep op de bezoeker en stelt de vraag: Hoe verhoud jij je tot deze mensen, en welke verantwoordelijkheid hebben wij als Nederlandse burgers voor ons beleid? Kijk je weg of denk je mee?

De Asielzoekmachine: crossmediaal project

De tentoonstelling in Humanity House is onderdeel van het crossmediale project De Asielzoekmachine. De Asielzoekmachine onderzoekt ons asielbeleid. Hoe werkt het? En hoe zouden we eigenlijk willen dat het werkt? Het project bestaat uit een webdocumentaire, een tv-documentaire, een radiodocu-drieluik en een reeks bijeenkomsten in het land. Daar werden ideeën verzameld over hoe ons asielbeleid kan worden verbeterd. Verslagen ervan zijn o.a. te lezen bij Vice, NRC Handelsblad en De Volkskrant.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Tarieven

  • € 7,50Standaard tarief
  • € 5,00met korting
  • prijs inclusief ervaringsreis

Over de makers

De Asielzoekmachine is een project van Eefje Blankevoort (Prospektor) en Els van Driel. Het wordt ontwikkeld in samenwerking met vele anderen, waaronder: Dirk-Jan Visser, Laura Verduijn, Kummer & Herrman, Sara Kolster, Thijs Gadiot, Martijn Eerens, Femke Herregraven, Esther Gaarlandt, Matthea de Jong, Carlijn Limburg, Rebecca Simons en Reem Saouma.