Fototentoonstelling 'Who Can Tell' - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
02.06.15 t/m 15.06.15

Fototentoonstelling ‘Who Can Tell’

Vanaf 5 juni is in het Humanity House de fototentoonstelling Who Can Tell te zien. Deze tentoonstelling biedt een inkijkje in het boek Boldly Queer, dat op deze dag wordt gepresenteerd. Who Can Tell en Boldly Queer portretteren de verhalen van Afrikaanse LHBT’s en de problemen waar zij op stuiten in conservatieve samenlevingen.

Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) zijn in veel landen het slachtoffer van schending van mensenrechten. Zoals in Afrika, waar dit in twee derde van de landen het geval is. Dit loopt uiteen van subtiele discriminatie tot openlijke achterstelling, geweld, afpersing door de politie of marteling. Vaak lopen ze het risico te worden vervolgd en gevangengezet.

Op de foto’s zijn 20 deelnemers van de tweede African Same-Sex Sexualities and Gender Diversity Conference (ASSS&GD) in Nairobi te zien die georganiseerd werd door Hivos, Columbia University en het Human Sciences Research Centre. De deelnemers zijn vastgelegd door fotograaf Daniel Jack Lyons. Omdat zij vaak niet publiekelijk uit kunnen komen voor wie zij zijn, bedenken de geportretteerde deelnemers ieder steeds een eigen manier om, indien wenselijk, hun identiteit geheim te houden.

Boldly Queer
Veertien deelnemers van de ASSS&GD conferentie hebben tevens een vrijwillige bijdrage geleverd aan het boek Boldly Queer. Het resultaat is een ruime selectie van artikelen, essays, verhalen en foto’s die te hedendaagse strijd van LHBT in Afrika weerspiegelen. De Nederlandse boekpresentatie van Boldly Queer is op vrijdag 5 juni om 16:00 uur in het Humanity House in Den Haag. Mensenrechtenambassadeur Kees van Baar zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Boldly Queer is een inititatief van Hivos en tot stand gekomen met support van het Human Rights Fund van het Ministerie van Buitenlanse Zaken.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers