Framing the Transition - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
30.05.17 t/m 18.06.17

Framing the Transition

Twaalf Birmese fotografen ‘framen’ de transitie in Myanmar. Ze richten zich op een aantal van de meest prangende kwesties waar het land voor staat tijdens deze historische transitie van gesloten dictatuur naar open democratie.

De fotografen bieden je een krachtige en intieme kijk op onderwerpen als migrantenarbeid, armoede, drugsgebruik, gebrek aan educatie, de aftakeling van het milieu, etnische conflicten en LHBT-rechten. Alles verteld tegen de achtergrond van een land dat zich staande probeert te houden in een wereld waarin de economische globalisering steeds meer invloed uitoefent.

‘Framing the transition’ laat zien hoe hard verandering nodig is in Myanmar, een land dat zich pas recentelijk aan het ontdoen is van haar donkere verleden.

Framing The Transition is het resultaat van een workshop die werd begeleid door filmmaker Petr Lom en de gerenommeerde Nederlandse fotograaf Dana Lixenberg. Deelnemende fotografen zijn: Pyaw Kyaw Aung, Thet Htoo, Thurain Aung, Yu Yu Myint Than, Leahcim Du, Shin Myint Mo, Nai Hong Sar, Rita Khin, Letyar Tun, Pyaw Kyaw Myint, Bo Thet Htun en Thiha Lwin. Bekijk de website voor meer informatie over het project.

De tentoonstelling is gelieerd aan de documentaire Burma Storybook van Petr Lom en Corinne van Egeraat.

Net zoals al onze andere tentoonstellingen is ook deze gratis te bezichtigen. Meld je even bij de kassa en neem vervolgens alle tijd om de tentoonstelling te bekijken.


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Petr Lom en Corinne van Egeraat zijn een film makend koppel in Amsterdam. Petr Lom is een internationaal gerespecteerd mensenrechten-filmmaker met vele internationale premières en prijzen. Corinne van Egeraat legt zich, naast het regisseren van films, toe op het produceren van projecten van kunstenaars uit landen waar de vrijheid van meningsuiting onder druk staat. Meer informatie over hun project in Myanmar is te vinden op hun website.