Helden van het Rode Kruis - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
03.08.17 t/m 01.09.17

Helden van het Rode Kruis

Onze founder, het Rode Kruis, bestaat dit jaar 150 jaar. Een mooi moment om eens stil te staan bij de vele vrijwilligers van het Rode Kruis die dag in, dag uit voor anderen klaarstaan. De speciale jubileumtentoonstelling waarin de helden en heldinnen van vroeger en nu centraal staan, is in augustus te zien op ons terras.

De tentoonstelling bestaat uit een groot rood kruis waarin je filmpjes kunt bekijken over vrijwilligers die het verschil maakten of een rol van betekenis speelden in de geschiedenis van het Rode Kruis. De filmpjes zijn gebaseerd op het jubileumboek Hier om te Helpen – 150 jaar Nederlandse Rode Kruis. In dit boek, geschreven door journalist Ad van Liempt en researcher Margot van Kooten, worden tientallen vrijwilligers in de schijnwerpers gezet.

Acteurs van het Nationale Theater zijn in de huid gekropen van vijftien van deze helden en heldinnen. Van verpleegster Sara Hudig die in 1870 in de Frans-Duitse oorlog gewonde soldaten verzorgde tot Corry Zutphen, die in 2001 hulp verleende tijdens de nieuwjaarsbrand in Volendam. Het resultaat: een indrukwekkende reeks filmpjes ter ere van het 150-jarig bestaan van het Rode Kruis.

 

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Schrijvers Annet Bremen en Koen Caris hebben de verhalen van vijftien vrijwilligers omgezet in indrukwekkende monologen, verwoord door acteurs van het Nationale Theater. In samenwerking met het Nationale Theater, productiemaatschappij Lukkien en muziekproducent Mark Schuit zijn zo vijftien bijzondere filmpjes ontstaan.