Hoessein Alkisaei: Visual Human Rights - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
10.12.19 t/m 13.01.20

Hoessein Alkisaei: Visual Human Rights

De expositie Visual Human Rights visualiseert de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld door de Verenigde Naties (VN).

Fotograaf Hoessein Alkisaei gebruikt organisaties, stichtingen, individuen die dagelijks met mensenrechten te maken hebben en waargebeurde verhalen ter inspiratie.

Alkisaei begon dit project in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Hij stelt mens en menselijkheid centraal in zijn fotografie door verhalen en situaties op een ruwe, eerlijke en tastbare manier te portretteren.

Het project Visual Human Rights heeft als doel bewustzijn te creëren over hoe mensenrechten worden geïmplementeerd, beschermd en worden geschonden. Alle foto’s zijn gebaseerd op echte situaties en verhalen, zonder bewerking, poseren of theatrale technieken. Alles blijft zo natuurlijk, eerlijk en realistisch mogelijk.

De fotograaf nodigt individuen en organisaties uit om zelf aan de slag te gaan om zo het contrast kunnen aantonen tussen de verschillende interpretaties en implementaties van de artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Meer informatie is te vinden op de website.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Hoessein Alkisaei is in 2011opgeleid door fotograaf Vincent Mentzel, die meerdere malen is onderscheiden met de Zilveren Camera en bij World Press Photo. Na zijn opleiding heeft Alkisaei zijn eigen stijl ontwikkeld, waarin hij op een ruwe, eerlijke en tastbare manier de mens(heid) centraal zet. Hij vindt het belangrijk om zijn foto’s zo min mogelijk te bewerken en elke vorm van poseren te minimaliseren. Alkisaei is oprichter van Visual Human Rights. De eerste tentoonstelling vond plaats in oktober 2018 op het World Forum in Den Haag, Nederland. Volg Hoessein op Instagram voor meer foto’s.