Tentoonstellingen

Hoessein Alkisaei: Visual Human Rights

De expositie Visual Human Rights visualiseert de 30 artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens opgesteld door de Verenigde Naties (VN).

Fotograaf Hoessein Alkisaei gebruikt organisaties, stichtingen, individuen die dagelijks met mensenrechten te maken hebben en waargebeurde verhalen ter inspiratie.

Alkisaei begon dit project in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht. Hij stelt mens en menselijkheid centraal in zijn fotografie door verhalen en situaties op een ruwe, eerlijke en tastbare manier te portretteren.

Het project Visual Human Rights heeft als doel bewustzijn te creëren over hoe mensenrechten worden geïmplementeerd, beschermd en worden geschonden. Alle foto’s zijn gebaseerd op echte situaties en verhalen, zonder bewerking, poseren of theatrale technieken. Alles blijft zo natuurlijk, eerlijk en realistisch mogelijk.

De fotograaf nodigt individuen en organisaties uit om zelf aan de slag te gaan om zo het contrast kunnen aantonen tussen de verschillende interpretaties en implementaties van de artikelen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Meer informatie is te vinden op de website.