KABK | Diana Gheorghiu en Filippo Maria Ciriani - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
18.12.18 t/m 20.01.19

KABK | Diana Gheorghiu en Filippo Maria Ciriani

Diana Gheorghiu en Filippo Maria Ciriani zijn twee afstuderende fotografie studenten van de KABK en tonen eigen werk in de foyer van het Theater aan het Spui op 15 december tijdens de Nacht van het Conflict en vanaf 18 december in het Humanity House.

Integrated Freedom
Filippo Maria Ciriani

Meestal ver buiten bevolkte gebieden geplaatst, hebben internationale zones hoge veiligheidsmaatregelen nodig die vaak erg zichtbaar en prominent aanwezig zijn. Hekken en hoge muren zouden teveel impact hebben op de burgers in dat gebied, en daarom wordt de Internationale Zone van Den Haag ook beschouwd als een proeftuin voor nieuwe veiligheidsmaatregelen. Hoe kunnen we veiligheid en vrijheid naast elkaar laten bestaan?

‘Integrated Freedom’ analyseert het landschap van de Internationale Zone van Den Haag door twee werkelijkheden te ontvouwen: de ene die we waarnemen en de andere die we niet direct waarnemen.

Still life with Bird Crashing a Wall
Diana Gheorghiu

Wat is de Nederlandse visie op vrede precies? Dit jaar was Nederland tijdelijk lid van de VN Veiligheidsraad. ‘Still life with Bird Crashing a Wall’ is een visuele weergave van de Nederlandse bijdrage aan internationale vrede en veiligheid.
Door de symboliek te isoleren die wordt gebruikt in briefings van de Veiligheidsraad, onderstreept het werk van Diana zowel de complexiteit als de absurditeit van de begrippen veiligheid en bescherming.

De gebruikte techniek creëert een abstracte, steriele omgeving die de kijker uitnodigt om na te denken over wat vrede is.

Openingstijden

  • 10:00 - 17:00
  • 12:00 - 17:00

Over de makers

Diana Gheorghiu is een Roemeense fotografiestudent aan de KABK. Haar interesse gaat uit naar het fenomeen ‘nepnieuws’. In haar werk gebruikt ze 3D-software waarmee ze een omgeving creëert die tegelijkertijd surrealistisch en verontrustend werkt als geruststellend.

Filippo Maria Ciriani is een Italiaanse fotografiestudent. Via onderzoek en verhalen wil hij de achtergrondinformatie rond een evenement, individu of plaats ontvouwen. Met zijn project onderzoekt hij waar de grens ligt tussen militarisering en het publieke domein.