No lost generation - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
16.09.14 t/m 28.09.14

No lost generation

De fototentoonstelling “No lost generation” laat de verhalen van Syrische kinderen in Jordanië zien, zowel in gastgemeenschappen als in vluchtelingenkamp Za’atari, waar ruim 140.000 Syriërs in tenten leven. De oorlog in Syrië is al vier jaar aan de gang en er is geen zicht op een spoedig einde.

De fototentoonstelling laat zien hoe het leven van Syrische kinderen is veranderd en hoe hun toekomst onder druk staat. Het brengt de gevolgen van de burgeroorlog treffend in beeld. Hulporganisaties in binnen- en buitenland waarschuwen dat zonder extra bescherming en investering in hun onderwijs een hele generatie kinderen verloren dreigt te gaan. Die generatie is hard nodig voor de wederopbouw van het land en het versterken van de stabiliteit in de regio. De foto’s geven een ingewikkeld en onoplosbaar lijkend conflict een menselijk gezicht.

In het Humanity House

De fototentoonstelling is gratis te zien in de foyer van het Humanity House en is te zien in het kader van het Just Peace weekend in Den Haag. Fotograaf Chris de Bode zal 20 september over zijn werk vertellen tijdens het fotografie programma In Beeld

Deze tentoonstelling is een samenwerking van Save the Children, UNICEF Nederland en Worldvision.

Foto: Chris de Bode / Save the Children


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

fotograaf

Chris de Bode is journalistiek fotograaf en maakt al twintig jaar fotoreportages over de problematiek in ontwikkelingslanden en conflictgebieden. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd. Hij won prijzen bij o.a. World Press Photo Award en de Zilveren Camera.