One day I'm gonna make it - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
03.07.13 t/m 10.08.13

One day I’m gonna make it

Dromen over hoe je leven er over een paar jaar uit ziet, dat kent iedereen wel; een mooi huis, een liefhebbende partner, een goed inkomen, een gezin, een goede baan. Of wellicht wonen in het buitenland, op avontuur door de wereld en je talenten ontwikkelen. Wie zal het zeggen? Wat heb je nodig om die dromen te verwezenlijken? Welke risico’s komen daar bij kijken? In hoeverre zijn die dromen te rijmen met de werkelijkheid?

Zomer 2012 reisde fotograaf Karine Versluis naar Lagos (Nigeria) waar ze in contact kwam met een aantal jonge vrouwen die van Oost- Nigeria naar Lagos zijn gekomen om een nieuw leven op te bouwen. Sommige van hen dromen verder, van Europa, omdat ze daar zulke goede verhalen over horen. In Nederland interviewde Versluis West Afrikaanse- waaronder ook Nigeriaanse vrouwen die de stap hebben gewaagd om hun droom te verwezenlijken en naar Europa, naar Nederland te komen. Hoe is het ze vergaan? Waar liepen ze tegenaan? Hoe kijken ze er op terug? En wat raden zij de dromende meiden in Lagos aan?

One day I ‘m gonna make it is een tentoonstelling waarin fotografische beelden tot leven komen door geluidsfragmenten waarin verschillende vrouwen vertellen over hun levens en de keuzes die geleid hebben tot waar ze nu zijn. One day I ‘m gonna make it zet de bezoeker aan om na te denken over de grenzen tussen toekomstdromen en realiteit, en wat het betekent om huis en haard te verlaten op zoek naar een beter bestaan. 

Openingstijden

  • 10:00 - 17:00
  • 12:00 - 17:00

Tarieven

  • € 0,00Standaard tarief

Over de fotograaf

Karine Versluis is freelance documentairefotograaf. In haar werk onderzoekt ze de invloed die verschillende culturen en historische gebeurtenissen hebben op het dagelijkse leven van mensen. Er zijn twee fotoboeken van haar hand verschenen: STAPHORST (2007) en Enkeltje Schiphol (2010). In 2012 reisde ze in het kader van uitwisselingsproject Converging Visions naar Lagos. One day I’m gonna make it is ontwikkeld in samenwerking met Femke Lutgerink, artistiek leider van FOTODOK, internationale plek voor documentairefotografie uit Utrecht.

www.karineversluis.nl

www.fotodok.org