Shelter - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
07.09.16 t/m 27.09.16

Shelter

In de fotoserie ‘shelter’ toont fotografe Alex Koeleman portretten van Cambodjaanse en Filipijnse meisjes die seksueel zijn uitgebuit en nu in opvangcentra van Terre des Hommes verblijven. Hier krijgen de kinderen medische zorg, therapie, persoonlijke begeleiding en onderwijs.

Omdat de meisjes voor hun veiligheid en privacy niet herkenbaar in beeld worden gebracht, dragen zij maskers. De fotografe koos bewust voor ‘feestelijke’ maskers als symbool voor een betere toekomst. De meisjes bleken verrassend veerkrachtig en dankzij de juiste hulp is er voor de meesten hoop op een betere toekomst.


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Alex Koeleman is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Haar eerste grote project over Mexicaanse Mennonieten leverde een onderscheiding op bij World Press Photo. Naast haar samenwerking met fotograaf Maarten Corbijn (Corbino) deed ze veel werk voor o.a Carp en NRC. Eind 2014 maakte zij voor Terre des Hommes de serie “Shelter” waarmee Koeleman de tweede prijs in de categorie “portret” van de Zilveren Camera 2014 won.